Experimente mentale

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.88

nivel: Facultate

In legatura cu aceasta tema ma voi referi doar la constatarile facute cu ajutorul unor aparate de masurat in centre terapeutice, ca si la experimente de care am aflat din carti. Experientele mele proprii sunt concludente numai pentru mine, ele neputandu-se experimenta prin valori masurabile.

De cand mi-am instalat piramide sub pat si de cand intru eu insumi regulat in piramida mare [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Experimente mentale

In legatura cu aceasta tema ma voi referi doar la constatarile facute cu ajutorul unor aparate de masurat in centre terapeutice, ca si la experimente de care am aflat din carti. Experientele mele proprii sunt concludente numai pentru mine, ele neputandu-se experimenta prin valori masurabile.

De cand mi-am instalat piramide sub pat si de cand intru eu insumi regulat in piramida mare am devenit constient de faptul ca acum am mult mai frecvent decat inainte trairi telepatice. Acestea sunt greu de exemplificat, dar voi incerca, totusi. Cei care au trait asa ceva isi vor regasi astfel propriile experiente, ceilalti le pot accepta sau respinge, dupa cum le dicteaza constiinta.

O data, o cunostinta m-a rugat sa duc o piramida cuiva care locuia in vecinatatea mea. Mi-a spus ca numarul casei ar fi 27, dar nu era intru totul sigura. Am mers cu masina de-a lungul strazii cu pricina si am oprit, fara sa stiu de ce, in dreptul numarului 24. Ma hotarasem sa intreb acolo de persoana careia aveam sa-i predau piramida. Am sunat la usa, nu mi-a raspuns nimeni si m-am intors sa plec. In chiar acel moment a venit o masina din josul strazii. In ea era chiar persoana cautata, care locuia, intr-adevar, la nr. 24.

Doua elemente sunt in acest caz remarcabile: daca as fi ajuns cu trei minute mai devreme, nu as fi gasit persoana cautata, iar faptul ca mi-am urmat impulsul de a ma opri la nr. 24, in loc de 27, nu ar fi avut nici o semnificatie. Toate acestea nu ar fi fost atat de neobisnuite, daca nu as fi trait ceva asemanator cu cateva zile in urma.

Trebuia sa predau din partea firmei la care lucrez doua pachete mari pe o strada din Berchem, la nr. 319. Ploua cu galeata si nu gaseam pe nicaieri un loc de parcare. in fine, am gasit, la aprox. 400 m mai jos. Nu mi se parea insa prea agreabil sa alerg prin ploaie 400 m cu doua pachete grele. Am coborat totusi din masina, am luat pachetele si am pornit. Dupa ce am facut 10 pasi, m-am uitat la casa pe langa care tocmai treceam. Acolo atarna placa indicatoare a firmei pe care o cautam. Casa avea nr. 513. Prin faptul ca nu putusem sa parchez in dreptul casei cu nr. 319 - de altfel nici nu iau intotdeauna prea in serios interdictiile de parcare - nimerisem acolo unde trebuia.

In aceeasi saptaman-a mi s-a intamplat sa vad pe coridor un pachet si sa stiu intuitiv cui ii era destinat, desi nu exista nici un motiv pentru asta. intreband, am aflat ca, intr-adevar, pachetul era destinat acelei persoane.Am trait astfel de lucruri si inainte, dar cam la cinci ani o data. Dar daca asemenea fenomene se produc de trei ori pe saptamana, esti indemnat sa te intrebi ce se intampla.
Singura schimbare care intervenise in viata mea era doar faptul ca de doua saptamani imi instalasem piramide sub pat. S-au mai petrecut si alte lucruri stranii, dar acestea sunt prea personale ca sa poata fi povestite intr-o carte.

Presupunerea mea ca ele se leaga de piramida mi-a fost confirmata de o scrisoare venita din partea lui Henk Kleinmann, de la grupul care se ocupa in Olanda cu cercetarea energiei piramidei (scrisoare intamplator sosita la scurta vreme de ia evenimentele mai sus relatate), in care expeditorul imi spunea ca brusc, datorita energiei piramidei, capatase insusiri paranormale.Presupun ca, latent, le-a avut de mult, dar acum ele au iesit masiv la suprafata.

Episodic, am lucrat si cu pendulul, mai mult in gluma decat in scopuri serioase, dar am constatat ca rezultatele mele controlabile erau substantial mai bune decat cele anterioare.Afara de asta, am observat in legatura cu cartea de fata ca prime.am tocmai apelurile telefonice sau stabileam tocmai acele contacte care ma ajutau, cand aveam urgenta nevoie sa rezolv anumite dificultati. Si anume, veneau din directiile cele mai neasteptate, ca si cum eu as fi lansat telepatic semnale de alarma, pe care altii le-ar fi receptionat.

Repet, aici ne aflam intr-un domeniu in care nu avem a face cu unitati de masura sau cu norme si pe care fiecare, daca 1-a trait, trebuie sa--1 simta, ca pe o realitate.De aceea voi continua, pentru cei care se intereseaza de atari fenomene, sa prezint exemple concrete si experiente similare facute de altii. "Atunci incepi sa afli ca s-a intamplat si altora", ar spune Toon Hermans.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.