Experimente cu materia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Liceu

M-am hotarat sa repet experimentul cu lama de ras, de aceasta data utilizand o lama dubla marca Twin, pe care am plasat-o la 1/3 din inaltimea totala a piramidei si am orientat-o cu latura ingusta pe directia est-vest. Si aici am facut o greseala: am stabilit nordul in raport de locul in care era situata piramida. Din fericire am constatat ulterior ca deviatia nu fusese foarte mare. Experimentele [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Experimente cu materia

M-am hotarat sa repet experimentul cu lama de ras, de aceasta data utilizand o lama dubla marca Twin, pe care am plasat-o la 1/3 din inaltimea totala a piramidei si am orientat-o cu latura ingusta pe directia est-vest. Si aici am facut o greseala: am stabilit nordul in raport de locul in care era situata piramida. Din fericire am constatat ulterior ca deviatia nu fusese foarte mare. Experimentele trebuie intreprinse intotdeauna in raport de o instanta de control, un element masurabil oarecare. Masura pe care am folosit-o eu a fost faptul ca m-am putut rade intre 4-12 zile cu o astfel de lama Twin.

Exista deci o foarte mare variatie in functie de calitatea lamelor.
Dupa ce totul a fost masurat corect si am stabilit cat reprezinta exact 1/3 din inaltimea piramidei, am asezat cateva carti ale lui Bres sub piramida pentru a ajunge la aceasta inaltime, respectiv la 13,33 cm. inaltimea piramidei mele era de 40 de cm. Au trecut primele 8 zile si o data cu ele a crescut si tensiunea. in fiecare dimineata scoteam lama si o asezam inapoi la loc. in cea de-a 12-a zi atinsesem limita numarului de experimente propus.

Si in cea de-a 13-a zi, barbieritul meu a decurs fara probleme; ma gandeam totusi ca aceasta performanta ar fi putut fi atinsa si de o lama de foarte buna calitate. Au urmat apoi a 14-a, a 15-a si a 20-a zi si a inceput treptat sa ma cuprinda euforia: "Sa fie oare cu putinta?" in cea de-a 25-a zi eram aproape sigur de reusita experimentului, iar in cea de-a 40-a zi am avut aceasta certitudine, incredibil dar adevarat. Am repetat experimentul de 110 ori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.