Experimente chimie

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 8.50

nivel: Gimnaziu

Referat despre Experimente chimie
7. CINCI HARTII - CINCI CULORI

Introduceti hartii de filtru in solutii de diverse saruri si apoi uscati-le. Ele vor arata la fel dupa uscare. Dati-le foc cu chibritul si ele vor arde in culori diferite. Culoarea violet apare dintr-o solutie de azotat de potasiu, culoarea galbena din azotat de sodiu, verde din azotat de bariu, rosie din azot[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Experimente chimie

Referat despre Experimente chimie
7. CINCI HARTII - CINCI CULORI

Introduceti hartii de filtru in solutii de diverse saruri si apoi uscati-le. Ele vor arata la fel dupa uscare. Dati-le foc cu chibritul si ele vor arde in culori diferite. Culoarea violet apare dintr-o solutie de azotat de potasiu, culoarea galbena din azotat de sodiu, verde din azotat de bariu, rosie din azotat de strontiu, albastru din azotat de cupru.

Pentru ca sa va reuseasca acest experiment, procedati in felul urmator: muiati fiecare hartie de filtru intai intr-o solutie formata dintr-o lingura de apa calda la o lingurita de KClO3 si apoi de 3-4 ori in solutiile din sarurile respective, uscandu-le intre timp.

8. APRINDEREA HARTIEI DIN SENIN

1. Intr-o eprubeta ce contine 2ml de sulfura de carbon, adaugati cu o penseta o bucata mica de fosfor alb. Agitati eprubeta si dupa dizolvarea fosforului, imbibati o hartie de filtru in solutia obtinuta. Prindeti hartia cu un cleste si agitati-o in aer. Hartia se aprinde singura deoarece dizolvantul se evapora iar fosforul fin divizat se aprinde. Executati experimentul cu prudenta in fata ferestrei deschise sau sub nisa.

9. APRINDERI SPONTANE

1. Intr-o capsula se realizeaza un amestec de KMnO4 si H2SO4 concentrat. Se introduce bagheta in amestec si apoi se atinge fitilul unei spirtiere cu alcool. Fitilul se va aprinde spontan. Bagheta a fost introdusa intr-un amestec format din doua substante (permanganat de potasiu si acid sulfuric concentrat) care au provocat aprinderea spirtului de pe fitilul spirtierei.

Ozonul este un oxidant puternic si aprinde substantele inflamabile.

2. Intr-un cilindru gradat se introduce un varf de spatula de MnO2. Se adauga apa oxigenata. Imediat se introduce o aschie de brad ce are jaratec la unul din capete. Aschia se aprinde spontan. Oxigenul este o substanta chimica foarte importanta. Pe langa faptul ca intretine viata, cea mai importanta proprietate a lui este aceea ca intretine arderea.

3. Fixati intr-un stativ universal o eprubeta ce contine clorat de potasiu si incalziti-o. Cand cloratul s-a topit, aruncati in eprubeta un bob de sulf. Se va aprinde si va arde violent datorita caracterului puternic oxidant a topiturii cloratului. Repetati experimentul adaugand o bucata mica de carbune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.