Experienta tarilor europene in dezvoltarea durabila a spatiului rural

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.75

nivel: Facultate

Europa este cea care inregistraza primele forme constientizate de turism rural in secolele XVI-XVII; in acele vremuri pictorii erau interesati sa valorifice in operele lor constructiile si mediul spatiului rural. Viata satului, asa cum era ea si nu inventata, este imortalizata in operele pictorilor francezi, italieni sau olandezi. Pe acest fond marele ganditor francez Jean Jacques Rousseau (1721-1[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Experienta tarilor europene in dezvoltarea durabila a spatiului rural

Europa este cea care inregistraza primele forme constientizate de turism rural in secolele XVI-XVII; in acele vremuri pictorii erau interesati sa valorifice in operele lor constructiile si mediul spatiului rural. Viata satului, asa cum era ea si nu inventata, este imortalizata in operele pictorilor francezi, italieni sau olandezi. Pe acest fond marele ganditor francez Jean Jacques Rousseau (1721-1778) povesteste in lucrarea sa "Confesiuni despre o calatorie in care a traversat Alpii, ce a sugerat multor oameni ai timpului planuri de calatorii spre regiunile muntoase pentru a admira natura.

in secolul urmator, al XlX-lea, odata cu afirmarea marilor peisagisti, arhitectura rurala ocupa un loc din ce in ce mai important desen sau pictura. Se impun din nou pictorii si artistii francezi si italieni carora li se adauga mai apoi cei din Anglia (Grolleau Henri- "Pairimoine rural & touorisme dans la C.E.E.,,).In Romania, asa cum afirma Geo Bogza in reportajul "Sate si orase"- la inceput a fost o tara de sate, prin excelenta agricola, spatiul rural s-a aflat la el acasa intotdeauna.

Mai mult, "viata la tara" a fost un subiect frecvent al literaturii noastre, culminand cu manifestarea unui puternic curent litarar; similar, in operele plastice din perioadele de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX satul fiind cadrul, obiectul, subiectul si inspiratorul unui numar insemnat de pictori romani.In ceea ce priveste manifestarile ce pot fi catalogate drept inceputuri ale circulatiei turistice rurale din tara noastra - neluand in seama faptul ca orice orasean, care se respecta si isi putea permite, avea o casa "la tara - amintim: obiceiurile de Sanziene cand, coform traditiei maramuresenii porneau spre manastirile din Moldova;

Pelerinajele catre locasurile de cult; vacantele de sarbatori in lumea satului sau la manastire, dar mai ales obiceiul retragerii catre sat in timpul verilor calduroase ("locuinta mea de vara e la taxa"), locul ideal de petrecere a unor clipe de destindere.Concomitent cu cresterea frecventei circulatiei turistice au evoluat si echipamentele turistice.

De la cele privind transportul (postalioanele si locurile de schimb ale cailor -"postele " care inca mai revin si astazi in povestile satenilor, ca si denumirile unor localitati legata de aceasta activitate - exemplu Posta Cainau) la cele care asigurau in norme profesioniste cazarea si masa (vetitele hanuri in toate cele trei tari romane).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.