Experienta clinicii chirurgie in Oradea in hemoragia ulceroasa

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Mentionam faptul ca internarea bolnavilor nostrii s-a facut initial in serviciul ATI in care faza au fost urmariti de personalul clinicii noastre si de departamentul de Terapie Intensiva. In ceea ce priveste conduita terapeutica s-a intervenit chirurgical la un numar de 86 de pacienti. Lotul restant cuprinde bolnavi cu refuz al interventiei chirurgicale. Restabilirea hemodinamica rapida cu consoli[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Experienta clinicii chirurgie in Oradea in hemoragia ulceroasa

Mentionam faptul ca internarea bolnavilor nostrii s-a facut initial in serviciul ATI in care faza au fost urmariti de personalul clinicii noastre si de departamentul de Terapie Intensiva. In ceea ce priveste conduita terapeutica s-a intervenit chirurgical la un numar de 86 de pacienti. Lotul restant cuprinde bolnavi cu refuz al interventiei chirurgicale. Restabilirea hemodinamica rapida cu consolidare in timp a permis indicarea unui tratament conservativ al bolii.

In serviciul de ATI au decedat 2 bolnavi ajunsi in spital in stare grava, cu tare organice la care chiar mijloacele de terapie adecvata si judicios condusa au fost lipsite de raspuns, bolnavii decedand fara a putea beneficia de un tratament chirurgical. Avand stranse legaturi cu Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Judetean au beneficiat de o examinare endoscopica un numar de 68 bolnavi si care ne-a dat posibilitatea evidentierii sursei hemoragiei si a stabilirii strategiei terapeutice.

Gesturile chirurgicale au constat:
1. Hemostaza "in situ" la un numar de 42 de cazuri. Aceasta metoda isi largeste indicasiile datorita faptului ca la ora actuala dispunem de un arsenal terapeutic medicamentos foarte eficient pe de o parte iar cealalta motivatie a fost aceea ca aceasta interventie minimalizeaza foarte mult riscul operator. La un numar de 16 bolnavi din acest lot aceasta interventie chirurgicala s-a asociat cu vagotomia tronculara bilaterala.

2. Hemostaza "in situ" asociata cu GEA. Alta interventie chirurgicala a fost hemostza "in situ" asociata cu gastroenteroanastomoza la bolnavi la care atat antecedentele cat si constatarea intraoperatorie a orificiului piloric evidentiaza o stenoza stransa a acestuia. Acesta metoda a fost efectuata la un numar de 11 pacienti.
3. Ulceroexcizia. La pacientii cu ulcer gastric hemoragic unde exista si o oarecare suplete a peretelui gastric s-a efectuat ablatia simpla a ulcerului urmata de gastrorafie in dublu strat. Operatia s-a executat la un numar de 15 pacienti.

4. Rezectia gastroduodenala. La un numar de 18 cazuri am fost obligati sa practicam o rezectie gastroduodenala urmata de o restabilire a tranzitului digestiv cu duodenul in 8 cazuri (operatia Pean-Billroth I) si anatomoza gastrojejunala (de tip Raichel-Polya - Billroth II sau Hoffmeister-Finsterer) la un numar de 10 pacienti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.