Existentele paralele si transformarile genotipului biofizic al modelului Om

5x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.90

nivel: Liceu

. Cu toate că Pămîntul este neutru din punct de vedere electric și cu toate că în straturile joase și dense ale atmosferei se menține un echilibru electric al sarcinilor electrice negative și pozitive, globul terestru este înconjurat de un strat de aer rarefiat încărcat electric care la altitudini înalte este un fel de înveliș electric care îl separă de spațiul Cosmic.

Prin Ionosfe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Existentele paralele si transformarile genotipului biofizic al modelului Om

. Cu toate că Pămîntul este neutru din punct de vedere electric și cu toate că în straturile joase și dense ale atmosferei se menține un echilibru electric al sarcinilor electrice negative și pozitive, globul terestru este înconjurat de un strat de aer rarefiat încărcat electric care la altitudini înalte este un fel de înveliș electric care îl separă de spațiul Cosmic.

Prin Ionosferă, la mare înălțime deasupra Pămîntului, acolo unde ajunge lungimea de undă a biocîmpului, circulă curenți electrici puternici, ajungînd uneori la intensități de zeci și sute de mii de amperi. Astfel de curenți sînt situați în diferite etaje ale atmosferei. La ecuator, de exemplu, s-a determinat existența unui asemenea fenomen la aproximativ 20.000 de km deasupra Pămîntului, ca în Fig.2

Ionosfera Pămîntului este cel mai adesea comparată cu un generator electric uriaș. Producerea acestor curenți dau o lumină electrică originală în ținuturile polare, așa numitele aureole multicolore. Urmărind formele bizare ale aureolelor polare, se observă căile curenților electrici care încep la înălțimea de 100-150km și ajung chiar la 1000 - 1100km. deasupra noastră.

Dar globul terestru, împreună cu Ionosfera, poate fi comparat uneori și cu un enorm condensator sferic în care suprafața conducătoare a uscatului sau apei servește drept una dintre armăturile condensatorului cosmic de care este legat omul, Ionosfera drept cea de a doua armătură, iar ca izolator straturile atmosferice de înălțimi egale cu lungimile de undă ale biocîmpului uman, între 100 și 400 de km. Între aceste armături se formează un imens cîmp electric în care a fost creată și s-a dezvoltat viața, în care trăim noi.

În Ionosferă, la diferite înălțimi, s-au descoperit straturi mai deosebite, care reflectă puternic undele radio. Aceste straturi se află la înălțimile de 70 pînă la 500km.. Lungimea de undă a biocîmpului uman este numeric egală în fiecare moment cu altitudinea acelor straturi. Aceasta înseamnă că undele biocîmpurilor nu sînt reflectate ci, dimpotrivă, sînt absorbite , lungite sau micșorate, în funcție de poziția straturilor respective. Or, aceasta înseamnă influiența directă a factorilor cosmici asupra modelului OM.

Un alt factor de bază, de fapt cel care a determinat adaptarea vieții pe Pămînt și în ultimă instanță a omului, este magnetismul terestru. Noi locuim pe un magnet uriaș constituit de globul terestru. Ca orice magnet, el are doi poli și linii de forță pe care nu le simțim, nu le conștientizăm.

Polul magnetic pentru emisfera Nordică se află în peninsula Bootia (lîngă țărmul Canadei), la peste 100km de polul geografic. Polul Sud este situat în Antartica. Cît despre influiența directă a acestui cîmp asupra unui om este suficient să amintim faptul că la nivelul sîngelui se regăsesc ioni de fier.

Am crezut de cuvință să amintesc cîteva date despre straturile atmosferice superioare pentru o mai bună înțelegere a felului în care trebuie privit biocîmpul omului, ca pe o emisie continuă de unde într-o anumită gamă de frecvență. Particularizînd și mai mult problemele atmosferei, vom alege, și nu întîmplător, stratul atmosferic HEAVISAID. Stratul Heavisaid, aparține Ionosferei și este un strat atmosferic în care presiunea atmosferică este relativ foarte mică, cuprinsă aproximativ între 0,0002 pînă la 0,00009 mmHg.

Temperatura acestui strat variază aproximativ între minus 10 grade Celsius și plus 85 de grade Celsius. În general, acest strat este compus din azot molecular, dar în el se mai găsește și o mare parte a radiației Cosmice, particole alfa, beta, radiații X, resturi de atomi, electroni etc. Stratul Heavisaide , în general, poate fi considerat scutul protector al vieții, în el reținîndu-se o mare parte din radiațiile luminii care ajunse pe Pămînt ar distruge viața.

Dar acest strat mai reflectă și undele radio, permițînd doar anumitor frecvențe foarte înalte, să îl străbată spre sau dinspre Cosmos. La echinocțiul de toamnă sau vară, altitudinea acestui strat este aproximativ aceiași deasupra Pămîntului. În restul anului, poziția se calculează ținînd seama de anumiți coeficienți de corecție. Practic acest strat este cu un pas mai aproape de Soare, mai aproape de lumină decît noi, decît scoarța terestră pe care stăm. Stratul Heavisaide mai este numit și oglinda electrică a Pămîntului, sau polul pozitiv al condensatorului cosmic - Terra.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.