Exemplu de utilizare a metodologiei OMT

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

La sosirea unei comenzi de la un beneficiar, se verifica daca acesta are incheiat un contract (intelegere cu firma). Daca nu, se inregistreaza datele referitoare la acest beneficiar, precum si clauzele contractului (intelegerii cu acesta). Se verifica daca comanda poate fi onorata. Se confirma onorarea (integrala sau partiala) a comenzii sau imposibilitatea onorarii acesteia; in ambele cazuri s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Exemplu de utilizare a metodologiei OMT

La sosirea unei comenzi de la un beneficiar, se verifica daca acesta are incheiat un contract (intelegere cu firma). Daca nu, se inregistreaza datele referitoare la acest beneficiar, precum si clauzele contractului (intelegerii cu acesta). Se verifica daca comanda poate fi onorata. Se confirma onorarea (integrala sau partiala) a comenzii sau imposibilitatea onorarii acesteia; in ambele cazuri se inregistreaza situatia comenzii. Pe baza confirmarii de comanda se expediaza si se factureaza produsele in conformitate cu contractul cu beneficiarul (cu o anumita cota de rabat sau la pretul de lista).

In acesta faza, din descrierea fiecarui eveniment al aplicatiei, se identifica obiectele relevante pentru proiect prin selectarea tuturor substantivelor, verificarea criteriilor pe care trebuie sa le inseplineasca pentru a fi obiecte si verificarea importantei lor, dupa care se realizeaza scenariile de evenimente prin intermediul diagramelor de trasare a evenimentelor.In aceeasi maniera se continua analiza evenimentului si se identifica celelalte clase relevante, care pot fi: Comanda_externa, Furnizor, Produse, Agent_vamal, Facturi_externe, NIR.

b) Modelarea actorilor si a claselor
Deoarece scenariul de evenimente nu poate fi initiat din interiorul aplicatiei, s-a considerat necesara introducerea clasei "Firma", echivalenta cu utilizatorul aplicatiei care va fi realizata, clasa care va juca rol de actor.Se creeaza cate o Diagrama de Comunicatie intre Clase pentru fiecare fereastra a aplicatiei, in care se modeleaza interactiunea intre actorii externi (utilizatori) si ferestre precum si interactiunea dintre ferestre si clasele externe (clase din sistemul claselor de baza)

Mai jos este prezentat un exemplu de Diagrama de Comunicare intre Clase pentru fereastra "Frame_Furnizor":
Se creeaza cate o Diagrama de Comunicatie intre Clase pentru fiecare fereastra a aplicatiei.Mai jos este prezentat un exemplu de Diagrama de Comunicare intre Clase pentru fereastra "Frame_Beneficiar":
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.