Executia si adaptarea ochelarilor

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.98

nivel: Facultate

Dupa destinatie, pot fi: pentru ochelari de protectie si pentru ochelari de corectie. Se executa din materiale plastice, metalice sau combinatii ale acestora , materiale mixte. Monturile facute din materiale combinate pot fi: cu cadru confectionat din materiale metalice, iar bratul de celuloid, cu cadru confectionat din celuloid si bratele confectionate din metal sau cu cadru si bratele confection[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Executia si adaptarea ochelarilor

Dupa destinatie, pot fi: pentru ochelari de protectie si pentru ochelari de corectie. Se executa din materiale plastice, metalice sau combinatii ale acestora , materiale mixte. Monturile facute din materiale combinate pot fi: cu cadru confectionat din materiale metalice, iar bratul de celuloid, cu cadru confectionat din celuloid si bratele confectionate din metal sau cu cadru si bratele confectionate din materiale metalice si numai partea superioara a cadrului confectionat din materiale plastice.

- Dupa procedeul de obtinere, monturile pot fi realizate fie manual, fie prin presare mecanica si automata.
-Dupa forma sunt cunoscute: rotunde, patrate, trapezoidale.
-Dupa elementele componente, monturile pot fi: cu cadrul si bratele executate cu elemente elastice de fixare, semirame cu brate (perivist). Monturile perivist sunt executate din celuloid fara partea inferioara, iar lentilele se fixeaza in montura, cu ajutorul firului de nailon care trece prin gaurile executate in lentile si rama.

Pentru a se evita spargerea lentilei, gaurile se executa una temporal si cealalta nazal, astfel incat, in momentul strangerii firului, tensiunile care apar sa nu fie pe aceeasi directie. Monturile glazant sunt executate din metal, lentilele se fixeaza prin suruburi cu bride metalice sau cu cleme. Materiale specifice monturilor ochelari
Materialul plastic poate fi natural sau sintetic.
Produsele din materiale plastice au urmatoarele proprietati comune: toate sunt formate din material organic asociat cu produse vegetale sau animale (lapte, raina, bumbac).

Materialul plastic sintetic se clasifica in doua grupe: termoplast si termorigid: - materialele termoplaste pot fi modelate prin incalzire, rara sa sufere schimbari fundamentale. Procesul de incalzire si racire poate fi continuat, rara ca aceasta sa fie in detrimental proprietatilor plastice ale acestui material, sunt cele mai bune pentru confectionarea monturilor de ochelari, deoarece permit eventualele modificari de forma, dupa fabricare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.