Executarea transporturilor

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.92

nivel: Facultate

Consiliile judetene impreuna cu consiliile locale vor elabora schema retelei locale de transport, care va fi avizata de catre Ministerul Transporturilor. (3) Schema retelei nationale de transporturi va fi aprobata prin hotarare a Guvernului. Art. 20. - (1) Transportul de persoane sau de bunuri poate fi transport in interes public sau transport in interes propriu. (2) Transporturile executate de p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Executarea transporturilor

Consiliile judetene impreuna cu consiliile locale vor elabora schema retelei locale de transport, care va fi avizata de catre Ministerul Transporturilor. (3) Schema retelei nationale de transporturi va fi aprobata prin hotarare a Guvernului. Art. 20. - (1) Transportul de persoane sau de bunuri poate fi transport in interes public sau transport in interes propriu. (2) Transporturile executate de persoane juridice sau fizice, in conditii nediscriminatorii de acces pentru terti, pe baza unui contract de transport, contra plata, sunt transporturi in interes public, denumite in continuare transporturi publice.

(3) Contractul de transport se incheie intre transportator si beneficiarul de transport si se probeaza, pentru transportul de persoane, printr-un titlu de transport inmanat pasagerului, iar pentru transportul de marfuri, printr-un document specific de transport.
(4) In cazul transporturilor de persoane in regim de taximetrie se va stabili prin norme ale Ministerului Transporturilor si ale consiliilor locale modul cum se aplica prevederea de la alin. (3). (5) Contractul de transport poate fi incheiat direct cu transportatorul sau prin intermediari de transport, autorizati de Ministerul Transporturilor.

Art. 21. - (1) Transportul in interes personal, executat de persoane fizice in vederea asigurarii deplasarii unor persoane sau bunuri, precum si transportul in folos propriu, organizat de persoane fizice sau juridice pentru activitatile proprii, cu mijloacele de transport pe care le detin in proprietate sau le folosesc in baza unui contract de inchiriere, este transport in interes propriu. (2) Transportul in folos propriu de bunuri si de persoane trebuie sa constituie accesoriul unei alte activitati economice executate de persoana care il organizeaza, iar bunurile transportate trebuie sa fie proprietatea acesteia ori sa fie rezultatul activitatii sale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.