Executarea contractului de transport feroviar in trafic international

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.70

nivel: Facultate

In vederea predarii marfii, expeditorul are obligatia de a determina greutatea ei prin mijloace proprii, chiar si in situatia in care marfa face parte din categoria celor ce se preiau prin cantarire obligatorie de catre calea ferata si sa faca mentiune in documentul de transport. In cazul marfurilor ambalate, in documentul de transport se va mentiona greutatea neta a marfii si, separat, a ambalaju[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Executarea contractului de transport feroviar in trafic international

In vederea predarii marfii, expeditorul are obligatia de a determina greutatea ei prin mijloace proprii, chiar si in situatia in care marfa face parte din categoria celor ce se preiau prin cantarire obligatorie de catre calea ferata si sa faca mentiune in documentul de transport. In cazul marfurilor ambalate, in documentul de transport se va mentiona greutatea neta a marfii si, separat, a ambalajului.

Intre greutatea marfii din documentul de transport si cea prevazuta In actele de livrare insotitoare trebuie sa existe o deplina concordanta.
Expeditorul are obligatia de a face determinarea cantitativa sub doua aspecte ( greutate si volum, greutate si numar de bucati etc.).
O alta obligatie a expeditorului este de a prezenta marfa ambalata in mod corespunzator, de a o apara de riscul prierderii, avariei, scaderii calitatii si sa nu pericliteze personalul care o manipuleaza sau alte marfuri cu care se transporta in comun.

Neindeplinirea conditiilor de ambalare da dreptul carausului sa refuzr primirea marfiisau sa faca mentiune despre aceasta, caz in care marfurile circula pe raspunderea expeditorului, el suportand toate consecintele care pot decurge din aceasa situatie. Daca transportatorul nu a facut aceasta metiune, exista prezumtia ca ambalarea este corespunzatoare, urmand ca in caz de pierdere sau avarie a marfii, pentru a inlatura raspunderea, sa faca dovada ca ambalajele aveau vicii ascunse, pe care nu le-a putut sesiza dupa aspectul lor exterior.

Ca expeditii de coletarie se pot preda marfuri a caror greutate este intre 12 - 5 000 kg; deci in toate cazurile in care cantitatea de marfa nu acopera capacitatea de transport a unui vagon se pot primi ca expeditii de coletarie si marfuri neambalate, daca prin natura lor nu se pot pierde, imprastia sau amesteca cu altele.Expeditorul este obligat sa introduca in colet sau sa aplice pe colet o eticheta in care sa se inscrie denumirea, cantitatea si calitatea marfii,

precum si numele persoanei care a executat cantarirea, masurarea si ambalarea marfii vor fi inscrise si numele si adresa destinatarului si numarul de ordine al coletului corespunzator celui indicat in scrisoarea de trasura.Transportul marfurilor in containere este admis atat ca expeditii de coletarie, cat si ca expeditii de vagoane, dar numai in statiile de expeditie deschise traficului de marfuri in containere. Expeditorul are obligatii sa aplice pe containere sigilii proprii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.