Executantii sanctiunii

5x puncte

categorie: Astronomie

nota: 7.50

nivel: Facultate

Avertismentul (Art.25 CCA) înseamnă atenția contravenientului asupra pericolului faptei săvârșite și recomandarea ca pe viitor aceasta să respecte dispozițiile legii.

Avertismentul, ca natură intrinsecă, este o sancțiune morală, spre deosebire de celelalte sancțiuni, și intervine în cazurile în care fapta e de mică importanță, iar organul adică persoana cu funcție de răspundere apr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Executantii sanctiunii

Avertismentul (Art.25 CCA) înseamnă atenția contravenientului asupra pericolului faptei săvârșite și recomandarea ca pe viitor aceasta să respecte dispozițiile legii.

Avertismentul, ca natură intrinsecă, este o sancțiune morală, spre deosebire de celelalte sancțiuni, și intervine în cazurile în care fapta e de mică importanță, iar organul adică persoana cu funcție de răspundere apreciază că cel care a săvârșit-o nu o mai repeta. Se consideră executată din momentul comunicării în scris contră semnătură sau al înmânării copiei deciziei (art. 291 al CCA).

În cazul aplicării acestei sancțiuni la locul comiterii acestei contravenții prevăzute de art.117 alin 1, de art. 120 alin 2, de art. 124 alin 2, de art.128 alin 1,și de art. 1241 din CCA, avertismentul se execută în modul stabilit de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Serviciilor Comunale și de Exploatarea Fondului de locuințe și Direcția de Navigație pe Nistru.

Acestei sancțiuni i se acordă o importanță, subliniindu-se caracterul ei educativ-moral. În această ordine de idei merită cea mai mare atenție ideea ca avertismentul să fie inclus în toate sancțiunile normelor materiale, pentru a fi aplicat preventiv, după caz, celorlalte sancțiuni administrative.

Problema criteriilor în baza cărora poate fi aplicat avertismentul trebuie să fie o chestiune de apreciere de la caz la caz, în funcție de persoana contravenientului, de împrejurările în care sa săvârșit contravenția, de regretul manifestat de acestea, de angajamentul ca în viitor nu va mai repeta abaterea, ci va respecta legea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.