Exces de greutate

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.95

nivel: Facultate

Raspunsurile facile la sarcini dificile cum este pierderea in greutate sunt, noate, ademenitoare. Dar daca o promisiune de a slabi suna prea frumos ca sa fie adevarat, atunci chiar asa este.
Fixati-va in obiectiv l O la suta. in ciuda reclamelor optimiste care infaAZtiseaza persoane trase prin inel alaturi de uriasele haine pe care le purtasera inainte, cea mai buna tinta pentru pierderea i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Exces de greutate

Raspunsurile facile la sarcini dificile cum este pierderea in greutate sunt, noate, ademenitoare. Dar daca o promisiune de a slabi suna prea frumos ca sa fie adevarat, atunci chiar asa este.
Fixati-va in obiectiv l O la suta. in ciuda reclamelor optimiste care infaAZtiseaza persoane trase prin inel alaturi de uriasele haine pe care le purtasera inainte, cea mai buna tinta pentru pierderea in greutate o reprezinta 10 la suta din greutatea actuala, considera dr. Poster.

Persoanele care isi propun prea mult, de pilda pierderea a 20 kg, fac l din urmatoarele 2 lucruri: fie se simt atat de coplesiti incat abandoneaza chiar din start, fie incep sa manance din ce in ce mai putin si fac din ce in ce mai multe exercitii, dar abandoneaza relativ repede, pentru ca nimeni nu poate continua astfel la infinit.
Mai eficient, spune dr. Poster, este sa calculati cate kilograme reprezinAZta 10 la suta din greutatea dvs. si sa va fixati ca tinta pierderea lor. De pilAZda, din 80 kg incercati sa pierdeti 8. Majoritatii oamenilor le sunt necesare aproximativ 6 luni pentru a atinge acest obiectiv initial.

Nu va incetiniti metabolismul. Din momentul in care ati stabilit cat va propuneti sa slabiti, planificati-va sa pierdeti pana la 0,5 kg pe saptamana, va sfatuieste nutritionista Joanne Larsen. Daca adoptati o dieta prea saraca in caAZlorii sau faceti efort fizic in exces si slabiti mai mult de l kg pe saptamana, organismul va intra intr-o faza de infometare. Un organism in faza de infoAZmetare arde mai putine calorii si rezista eforturilor de a pierde din greutate.

Ar fi bine sa va consultati cu medicul de familie daca vi se pare ca aveti neAZvoie sa slabiti. Aceasta hotarare este deosebit de importanta mai ales daca ati ajuns la menopauza sau sunteti pe aproape, ori cand exista alti factori de risc de a contracta o boala cronica asociata cu excesul de greutate sau cu obezitatea, cum ar fi fumatul, viata sedentara, o glicemic ridicata, tensiune arteriala peste valorile normale sau colesterol marit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.