Examenul clinic si examenele paraclinice in sistemul disfunctional

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

Se realizeaza cu cele 4 metode Hipocratice pe toate compartimentele SST. (ATM {static (zonele pretragiene - culoare, consistenta, sensibilitate) si dinamic (prin palpare bimanuala/bidigitala - trebuiesc utilizate ambele metode; stabilim amplitudinea miscariilor de deschidere/inchidere, simetria si sinergismul; efectuarea miscarilor de propulsie-revenire, lateralitate - revenire), extra/intraoral} [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Examenul clinic si examenele paraclinice in sistemul disfunctional

Se realizeaza cu cele 4 metode Hipocratice pe toate compartimentele SST. (ATM {static (zonele pretragiene - culoare, consistenta, sensibilitate) si dinamic (prin palpare bimanuala/bidigitala - trebuiesc utilizate ambele metode; stabilim amplitudinea miscariilor de deschidere/inchidere, simetria si sinergismul; efectuarea miscarilor de propulsie-revenire, lateralitate - revenire), extra/intraoral} In aprecierea durerii ATM se poate folosi metoda prin compresiunea pe menton. Tot in dinamica urmarim punctul Gn - oglinda miscarilor condiliene - urmarirea punctului mentonier se face din profil si din fata.

Ex muschiilor
Se examineaza atat ms mobilizatori cat si ms orofaciali. Traiectorile de contractie/dinamica musculara, sensibilitatea musculara prin palpare, consistenta si in special a unor puncte dureroase - trigger zone - zone dureroase circumscrise, tonusul muscular atat static cat si in dinamica.Pt Pt ext - retrotuberozitar.
Ex muscular se face atat in postura cat si in pozitie dinamica de inchidere de postura in RC, IM si in dinamica mand propulsie/lateralitate.

Ms oro-faciali
In special orb al buzelor, buccinator - tonicitatea lor printr-o manevra Netter - pacientul suge sau fluiera (orb al b); buccinator - Pedro-Saizor - umflarea obrajilor si compresiunea pe obraz.
Ex clinic al dinamicii mandibulare
Luandu-se ca reper relatia P si RC si IM - se va observa pozitia centrica/paracentrica sau paramediana a mentonului. Cu ajutorul unei linii - in dinamica linia mediana a mentonului nu trebuie sa iasa de dupa linie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.