Evolutionism

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dintotdeauna omul si-a pus intrebarea cauzelor existenNei, a avut
imboldul de a explica si de a inNelege ceea ce este necunoscut sau dificil de inNeles. Orice folclor abunda in date si informaNii despre originea si istoria lumii. Cel mai adesea, existenNa lumii a fost considerata ca un fapt de la sine inNeles, intrucat lumea ar exista ca atare dintotdeauna. Despre originea omului au aparut [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evolutionism

Dintotdeauna omul si-a pus intrebarea cauzelor existenNei, a avut
imboldul de a explica si de a inNelege ceea ce este necunoscut sau dificil de inNeles. Orice folclor abunda in date si informaNii despre originea si istoria lumii. Cel mai adesea, existenNa lumii a fost considerata ca un fapt de la sine inNeles, intrucat lumea ar exista ca atare dintotdeauna. Despre originea omului au aparut nenumarate legende.

Religii si filozofii, din antichitate si pana astazi,
au adoptat diferite raspunsuri la intrebarile legate de cauza si existenNa lumii.Acestea se pot clasifica in trei mari categorii: (1.) o lume care exista dintotdeauna, (2.) o lume neschimbatoare de data recenta, si (3.) o lume intr-o continua transformare, adica in evoluNie!
1. "Lumea exista dintotdeauna" Cel mai cunoscut susNinator al acestei teze (desi in mod cert nici primul si nici singurul) este Aristotel.

Ca variante alNi filozofi considerau lumea eterna, neschimbata, constanta, eventual recunosteau existenNa unor stadii
ciclice, dar care se incheie prin intoarcerea invariabila la un stadiu anterior, ancestral. Teoria aceasta a avut puNini susNinatori, deoarece majoritatea oamenilor le place gandul existenNei unui inceput.
2. "O lume neschimbatoare, de data recenta". Acesta este punctul de vedere dominant al celor mai multe religii, inclusiv al crestinismului. ConcepNia predominanta din Occidentul Evului Mediu, pana la jumatatea sec. XIX.

(avand reminescenNe si in ziua de astazi), se baza pe credinNa intr-o fiinNa suprema, atotputernica si atotstiutoare, care a
creat intreaga lume si care conduce destinele. CredinNa ca lumea a fost
infiinNata de un zeu sau o idee suprema se numeste creaNionism. Aceasta in general este asociata cu apoteoza perfecNiunii adaptarii plantelor si animalelor, in care totul este menNinut ca atunci cand a fost creat. Pornind de la genealogia biblica, teologii crestini au calculat varsta lumii, undeva pe la 4004 i.Chr.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.