Evolutia utilizarii platformelor e-learning in invatamantul la distanta

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.86

nivel: Facultate

Invatamantul romanesc trece printr-un proces de profunda modernizare, in primul rand datorita tendintei si politicii de utilizare a mijoacelor ICT in pregatirea si desfasurarea orelor.E-learning devine o realitate din ce in ce mai prezenta in toate formele si nivelele de invatamant. In liceele si scolile din Romania a fost distribuita platforma integrata de instruire asistata de calculator AEL, i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evolutia utilizarii platformelor e-learning in invatamantul la distanta

Invatamantul romanesc trece printr-un proces de profunda modernizare, in primul rand datorita tendintei si politicii de utilizare a mijoacelor ICT in pregatirea si desfasurarea orelor.E-learning devine o realitate din ce in ce mai prezenta in toate formele si nivelele de invatamant. In liceele si scolile din Romania a fost distribuita platforma integrata de instruire asistata de calculator AEL, impreuna cu un set de materiale didactice deja proiectate. Elevii sunt stimulati sa utilizeze diverse materiale Web pentru pregatirea temelor si chiar sa dezvolte materiale didactice si software educational.

In universitati, toti studentii inscrisi la modulul pedagogic trebuie sa urmeze cursul de instruire asistata de calculator, iar standardele de functionare a sectiilor de invatamant la distanta cer utilizarea unei platforme de elearning. Profesorii - mai tineri sau mai in varsta - simt din ce in ce mai des nevoia de a-si elabora propriile materiale didactice, de a-si organiza intr-o maniera moderna cursurile. In epoca Internetului, adoptarea unui stil traditionalist de predare risca sa nu mai percuteze, indiferent de importanta sau noutatea disciplinei. Acest lucru ramane valabil nu doar in cazul profesorilor, ci si al oricarei persoane care are de sustinut o prezentare in fata unui public, care are de coordonat o comunitate de interes sau care are de instruit un anumit tip de audienta.

Mediile de invatare personale, mai ales in opozitie cu sistemele traditionale de gestionare a invatarii, au un succes deosebit si sunt pe punctul de a modifica paradigma invatarii si a predarii.
Pentru dezvoltarea profesionala si formarea continua e-learning este nevoie de CALCULATOR si implicit conectarea la internet. Odata ce accesul la un calculator este rezolvat, cel ce doreste sa studieze online trebuie sa fie obisnuit cu cautarea pe internet, e-mailul, trimiterea si primirea de atasamente, procesare de texte si trebuie sa cunoasca o limba de circulatie internationala: engleza si/sau franceza.

Cel ce doreste sa invete pe o astfel de platforma, intra pe un site specializat, se inscrie cu datele personale de identificare si devine utilizator. Accesul ulterior se face pe baza unui nume de utilizator si parola. Scrisul este metoda principala de comunicare in clasele online; prin scris se vor exprima gandurile, se vor impartasi idei si se vor pune intrebari. Atunci cand cursantul online are nevoie de ajutor in intelegerea unei notiuni, acesta poate pune intrebari colegilor de clasa virtuala sau tutorelui. Limbajul trupului generat de confuzie, satisfactie nu pot fi vazute de catre colegi sau tutore decat daca in plus e folosita si o camera web.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.