Evolutia societatii in China

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.94

nivel: Facultate

Cel mai cunoscut dintre acesti sefi investiti de stapanire pentru conducerea razboiului este Huan din T'i, primul dintre Hegemoni: el a dobandit gloria zdrobind o actiune violenta a celor a celor din Ti.
Fiind Comandant suprem in razboaiele Confederatiei, regele nu putea fi atins de dusmaniile dinAZtre seniori. Orasul sau era un loc al pacii. Un senior care pleca la lupta contra unui rival,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evolutia societatii in China

Cel mai cunoscut dintre acesti sefi investiti de stapanire pentru conducerea razboiului este Huan din T'i, primul dintre Hegemoni: el a dobandit gloria zdrobind o actiune violenta a celor a celor din Ti.
Fiind Comandant suprem in razboaiele Confederatiei, regele nu putea fi atins de dusmaniile dinAZtre seniori. Orasul sau era un loc al pacii. Un senior care pleca la lupta contra unui rival, nu putea trece inarmat prin apropierea capitalei. Razboinicii isi scoteau castile si coborau din care; cuirasele si armele varate in teci nu trebuia sa fie la vedere.

Regele se preocupa de instaurarea si mentineAZrea pacii sitot el era cel care judeca apelurile facute de seniori, in calitate de Comandant suprem, regele avea si un rol religios, care-i conferea un prestigiu superior ca Fiu al Cerului. Cand celebra un triumf, facea sacrificii de o bogatie exceptionala. Stramosii si Zeii Pamantului erau asociati la aceasta sarbaAZtoare, dar, in primul rand, Cerul, mai mult decat orice alta divinitate (agrara sau ancestrala) deoarece Cerul era zeul juramintelor, zeul tratatelor, zeul reuniunilor interfeudale: era sigura divinitate a tuAZturor, nationala.

De asemenea, era singurul zeu caruia i se da chip omenesc. Se poate presupune ca a capatat aceasta natura antropomorfa, datorita sacrificiilor care, -- pentru calitatea lui de zeu cu drept de judecata, -- il hraneau cu carne omeneasca.Cazurile cele mai elocvente de sacrificii omenesti, care s-au pastrat in cronici, sunt legate de manevrele militare facute la granitele barbarilor. Legendele referitoare la primele forme de cult ale Cerului, ni-i arata pe suveranii militari facand sacrificii, in anumite perioade, pe muntii aflati in cele patru puncte cardinale.

Unul din poemele care ne da cele mai multe inAZformatii asupra prestigiului regelui, il arata in rolul sau de pacificator punandu-se sub protectia divinitatilor Marilor Fluvii si a Marilor Munti si explica, de asemenea, titlul de Fiu al Cerului.La timpul potrivit ma duc in principate! -- Preamaritul Cer ma primeste ca pe un fiu!

Traditia afirma ca poemul se refera la paradele sezoniere ale celor patru vanatori datorita carora "umbland prin Imperiu, suveranul cultiva si-si imprastie Virtutea".Cronicile datate nu-l arata pe nici un rege Ciu umbland prin Imperiu si facand sacrificii, in schimb, ele spun ca primul dintre Hegemoni, Huan din Ti, dupa ce a obtinut victorii pentru Fiul Cerului, a vrut sa le celebreze, in folosul lui, facand un sacrificiu pe T'ai san, Muntele cardinal din est.

Pe de alta parte, seniorii din Tin au atribuit titlul de Hegemon unuia din stramosii lor, ducele Mu: acesta a cerut sa fie sacrificat Cerului un invins pe care l-a gazduit mai intai, in vederea purificarilor prealabile, in turnul Ling, turnul Influentelor fericite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.