Evolutia si dezvoltarea achizitiilor

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Organizatiile gestioneaza o gama intreaga de activitati legate de intrarile in productie (input-uri). Prin activitati legate de intrari intelegem: achiAZzitii, controlul stocurilor, gestiunea depozitelor si transporturile interne Capacitatea unei organizatii de a-si realiza obiectivele strategice depinde de dezvoltarea adecvata a tuturor componentelor sale, pe masura responsabilitatilor care le si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evolutia si dezvoltarea achizitiilor

Organizatiile gestioneaza o gama intreaga de activitati legate de intrarile in productie (input-uri). Prin activitati legate de intrari intelegem: achiAZzitii, controlul stocurilor, gestiunea depozitelor si transporturile interne Capacitatea unei organizatii de a-si realiza obiectivele strategice depinde de dezvoltarea adecvata a tuturor componentelor sale, pe masura responsabilitatilor care le sint atribuite.

in ultimii ani, a spoAZrit atentia acordata activitatilor legate de intrarile in productie, astfel in-cit in prezent in mediul intreprinderilor se constata o preocupare imporAZtanta in legatura cu aceste activitati.In perioadele de inflatie inalta, organizatiile cu functii de achizitii dezvolAZtate s-au descurcat sensibil mai bine in ceea ce priveste controlul cresteAZrilor de preturi decit organizatiile in care achizitiile si aprovizionarea nu-' erau la fel de bine dezvoltate. Aceasta realitate nu a trecut neobservata si in prezent se acorda mai multa atentie functiilor si departamentelor impliAZcate in negocierea preturilor.

Managementul de varf a devenit, in majoriAZtatea cazurilor, cu mult mai constient de necesitatea de a dezvolta o activiAZtate de achizitii care sa poata face fata inflatiei de o maniera mai eficace. Din perspectiva istorica, nivelurile crescute ale inflatiei erau adesea asociate cu o economie in plina crestere, insotita de diverse penurii. PenAZtru a face fata unei penurii de resurse, fie platesti pretul cerut (sau chiar mai mult) fie, solutia ideala, concepi strategii eficace pentru a rezolva problema.

Organizatiile care au avut functii de achizitii bine dezvoltate au putut adesea anticipa penuriile si intreprinde masurile necesare penAZtru a face fata problemelor, prin gasirea de noi surse de aprovizionare, prin folosirea unei cantitati mai mici dintr-un produs, prin colaborarea cu inginerii proiectanti pentru a identifica materiale alternative sau prin constituirea de stocuri suplimentare in perioadele de scadere a preturilor (in masura posibilitatilor financiare). Desi au fost afectate, aceste orgaAZnizatii au fost de cele mai multe ori capabile sa atenueze efectele acestor probleme si sa-si mentina activitatile pe linia de plutire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.