Evolutia comunicarii

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Comunicarea directa presupune prezenta a doi sau mai multi indivizi, in acelati spatiu fizic, indivizi care interactioneaza influentandu-se reciproc. Tipul acesta de comunicare se mai numeste si comunicare interpersonala.Comunicarea mediata utilizeaza intotdeauna un suport tehnic si vizeaza fie un destinatar individual (telefonul, scrisoarea), fie un destinatar colectiv (afisele electorale, televi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evolutia comunicarii

Comunicarea directa presupune prezenta a doi sau mai multi indivizi, in acelati spatiu fizic, indivizi care interactioneaza influentandu-se reciproc. Tipul acesta de comunicare se mai numeste si comunicare interpersonala.Comunicarea mediata utilizeaza intotdeauna un suport tehnic si vizeaza fie un destinatar individual (telefonul, scrisoarea), fie un destinatar colectiv (afisele electorale, televiziunea, internetul, cartile, filmele, presa scrisa, radioul) - comunicare de masa.

Mass-media traditionale - presa scrisa, radioul si televiziunea - care, de obicei, realizeaza comunicarea mediatica - nu reprezinta decat o componenta esentiala a comunicarii mediate sau indirecte.
Esential in intelegerea comunicarii este gradul de cuprindere a continutului acestui proces. Un al doilea element, alaturi de continut, poate la fel de important, este contextul comunicarii.
Transmiterea sau transferul informatiei de la un participant (emitent) la altul (receptor) are loc prin intermediul unui canal de comunicare (hartia, pentru presa scrisa, ori undele, pentru radio)

Comunicarea de masa este orice forma de comunicare in care mesajele, avand un caracter public,se adreseaza unei largi audiente, intr-un mod indirect si unilateral, utilizandu-se o tehnologie de difuzare.Comunicarea de masa se poate defini drept emitere de mesaje prin intermediul unui canal accesibil oricarui receptor, atata timp cat accesul depinde de instanta emitatoare.Mass-media - termen construit de anglosaxoni prin contopirea unui cuvant latin media (mijloace) si a unui cuvant englez mass (cantitate apreciabila, mare).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.