Evita falsele stimulente

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Facultate

Un alt exemplu tipic este pactul facut cu colegii de serviciu sau cu familia. Ce-i drept, un astfel de pact are avantajul de a elimina tentatia in anumite perioade ale zilei. Totusi, in general esueaza din urmatoarele motive: Stimulentul e fals. De ce ai vrea sa te lasi de fumat doar pentru ca altii o fac? Singurul rezultat e o presiune in plus, care amplifica senzatia de sacrificiu. Daca mai m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evita falsele stimulente

Un alt exemplu tipic este pactul facut cu colegii de serviciu sau cu familia. Ce-i drept, un astfel de pact are avantajul de a elimina tentatia in anumite perioade ale zilei. Totusi, in general esueaza din urmatoarele motive: Stimulentul e fals. De ce ai vrea sa te lasi de fumat doar pentru ca altii o fac? Singurul rezultat e o presiune in plus, care amplifica senzatia de sacrificiu. Daca mai multi fumatori vor cu adevarat sa se lase intr-un anumit moment, foarte bine.

Totusi, nu-i poti obliga pe fumatori sa se lase si, cu toate ca toti fumatorii spera in secret sa ajunga acolo, daca nu sunt inca pregatiti sa se lase, un pact nu face decat sa produca o presiune in plus, care le amplifica dorinta de a fuma. Vor ajunge sa fumeze pe ascuns, ceea ce sporeste si mai mult sentimentul de dependenta. Teoria A marului stricat >> sau a dependentei reciproce. Cand se lasa de fumat prin Metoda vointei, fumatorul trece printr-o perioada de penitenta, in cursul careia asteapta sa-i treaca imboldul de a fuma.

Daca cedeaza, are sentimentul esecului. Cu Metoda vointei, mai devreme sau mai tarziu unul dintre membrii pactului va renunta cu siguranta. Ceilalti au acum scuza pe care o asteptau. Nu este vina lor. Ei s-ar fi abtinut in continuare. Numai ca Fred i-a tradat. Adevarul este ca majoritatea deja trisau. Impartirea meritelor >> este contrariul teoriei A marului stricat >>. In acest caz, rusinea care urmeaza esecului nu e atat de grava daca o imparti cu mai multi.

Ai un sentiment de victorie extraordinar cand te lasi de fumat. Daca te lasi pe cont propriu, laudele primite de la prieteni, rude si colegi sunt un imbold fantastic, care te ajuta sa depasesti primele cateva zile fara tigara. Cand te lasi deodata cu altii, meritele se impart si imboldul se micsoreaza in consecinta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.