Evidenta pacientilor intr-o circa medicala

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Sistemul FOXPRO constituie in prezent un produs informatic cu o larga utilizare pentru elaborarea de aplicatii in care informatia care se prelucreaza este structurata, de regula, sub forma de baze de date - structurile de tip baza de date fiind adecvate pentru domenii diverse de prelucrari de date: economice, lingvistice,statistice, e.t.c.

Sistemele de Gestiune a Bazelor de Dat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evidenta pacientilor intr-o circa medicala

Sistemul FOXPRO constituie in prezent un produs informatic cu o larga utilizare pentru elaborarea de aplicatii in care informatia care se prelucreaza este structurata, de regula, sub forma de baze de date - structurile de tip baza de date fiind adecvate pentru domenii diverse de prelucrari de date: economice, lingvistice,statistice, e.t.c.

Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date, pe scurt SGBD, (prescurtare care este intalnita foarte des in literatura de specialitate), reprezinta sisteme informatice (soft) specializate in stocarea si prelucrarea unui volum mare de date. Termenul de "baza de date" se refera la datele de prelucrat , la modul de organizare a acestora pe suportul fizic de memorat, iar termenul de "gestiune" se refera la actiunea de memorare si prelucrare a acestor date.

Un SGBD trebuie sa asigure urmatoarele functii elementare, referitoare la bazele de date:
-definirea bazei de date,
-introducerea datelor (adaugarea de noi date la baza de date),
-modificarea unor date existente in baza de date,
-stergerea unor date,
-extragerea informatiilor stocate in baza de date,
-generare de rapoarte,
-modalitati noi de interogare a bazei de date,
-noi tipuri de organizare a bazei de date si noi tipuri de acces (accesul indexat) , e.t.c.

SGBD - urile rationale sunt prevazute cu posibilitatea realizarii de legaturi intre doua sau mai multe baze de date, legaturi care permit accesarea simultana a unor date, care se afla intr-o anumita relatie, din baze de date diferite.Astfel programatorul este eliberat de sarcina de a cauta in toate bazele de date acele date care corespund unor date de referinta, aceasta operatie fiind realizata automat de catre SGBD. Programul trebuie doar ca la inceput sa defineasca relatiile intre bazele de date, urmand ca gasirea anumitor informatii intr-o baza de date de referinta sa determine gasirea automata a informatiilor corespunzatoare din celelalte baze de date, aflate in relatie cu aceasta.

Structurile de program si de date , mediul de programare, mijloacele de editare si de depanare a programelor, precum si celelalte facilitati oferite de sistemul FOXPRO raspund exigentelor actuale din domeniul sistemelor de dezvoltare de programe.Complexitatea sistemului FOXPRO, numarul mare de comenzi si functii predefinite pe care le contine fac ca asimilarea lui sa prezinte si un anumit grad de dificultate.

Tot o dificultate , in faza initiala de utilizare a acestui limbaj de programare, poate sa o reprezinte caracterul de relativa noutate a unor elemente ale sale. Astfel, spre deosebire de limbajul PASCAL-reprezentativ pentru limbajele moderne-, in FOXPRO majoritatea controalelor care se fac asupra expresiilor sunt dinamice (in executie), iar tipul si vizibilitatea numelorsunt determinate de fluxul executiei.Cu toate dificultatile sale, sistemul FOXPRO se remarca prin performantele produselor realizate prin intermediul lui si de aceea am ales sa realizez lucrarea de atestat, utilizandu-l.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.