Evenimente ulterioare datei bilantului

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Liceu

O intreprindere nu trebuie sa ajusteze valorile recunoscute in situatiile financiare pentru a reflecta evenimentele care nu conduc la ajustarea situatiilor financiare.10. Un exemplu de eveniment care nu conduce Ia ajustarea situatiilor financiare constituie un declin in valoarea de piata a investitiilor dintre data bilantului si data la care situatiile financiare sunt autorizate pentru depunere. O[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evenimente ulterioare datei bilantului

O intreprindere nu trebuie sa ajusteze valorile recunoscute in situatiile financiare pentru a reflecta evenimentele care nu conduc la ajustarea situatiilor financiare.10. Un exemplu de eveniment care nu conduce Ia ajustarea situatiilor financiare constituie un declin in valoarea de piata a investitiilor dintre data bilantului si data la care situatiile financiare sunt autorizate pentru depunere. O cadere a valorii de piata nu se refera in mod normal la conditiile in care sunt facute investitiile la data bilantului, dar reflecta circumstantele ce au aparut in perioada urmatoare. De aceea, o intreprindere nu ajusteaza valorile recunoscute in situatiile sale financiare pentru investitii.

In mod similar, intreprinderea nu actualizeaza valorile prezentate pentru investitiile de la data bilantului, desi intreprinderea poate fi nevoita sa prezinte informatii suplimentare pe baza paragrafului 20.
11. Daca dividendele detinatorilor de instrumente de capitaluri proprii (asa cum sunt definite in IAS 32, Instrumente financiare: prezentare si descriere) sunt propuse sau declarate dupa data bilantului, o intreprindere nu trebuie sa recunoasca acele dividende ca datorie la data bilantului.

12. IAS 1, Prezentarea situatiilor financiare, cere ca o intreprindere sa prezinte valoarea dividendelor ce au fost propuse sau declarate dupa data bilantului, dar inainte ca situatiile financiare sa fie autorizate pentru depunere. IAS 1 permite ca o intreprindere sa faca aceste prezentari de informatii fie: (a) in bilant, ca o componenta separata a capitalurilor proprii, fie (b) in notele la situatiile financiare. Continuitatea activitatii

13. O intreprindere nu trebuie sa-si intocmeasca situatiile financiare pe baza continuitatii activitatii daca organele de conducere determina dupa data bilantului fie ca intentioneaza sa lichideze intreprinderea sau sa inceteze activitatea comerciala, fie ca nu au nici o alta varianta realista in afara acestora. 14. Deteriorarea rezultatelor din exploatare si a pozitiei financiare, care succede data bilantului, indica nevoia de a considera daca principiul continuitatii activitatii este inca adecvat. Daca principiul continuitatii activitatii nu mai este adecvat, efectul este atat de persistent, incat acest Standard cere o modificare fundamentala a bazei pe care se face contabilitatea, mai degraba, decat o ajustare a valorilor recunoscute in baza initiala de contabilitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.