Evaluarea si promovarea resurselor umane

1x punct

categorie: Management

nota: 8.86

nivel: Facultate

Prin alte cuvinte aceasta mai poate fi privita si ca evaluare a angajatului din punct de vedere al nivelului actual si, mai ales de perspectiva a performantei pentru a permite conducatorului sa ia decizii cat mai obiective in ceea ce priveste recompensarea, promovarea, etc. salariatului respectiv.

Rolul evaluarii performantelor
Rolul evaluarii performantelor este de a asigura[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea si promovarea resurselor umane

Prin alte cuvinte aceasta mai poate fi privita si ca evaluare a angajatului din punct de vedere al nivelului actual si, mai ales de perspectiva a performantei pentru a permite conducatorului sa ia decizii cat mai obiective in ceea ce priveste recompensarea, promovarea, etc. salariatului respectiv.

Rolul evaluarii performantelor
Rolul evaluarii performantelor este de a asigura legatura productivitate-evaluarea performantelor-recompensa fiind un factor hotarator in acordarea corecta a salariilor si a promovarilor, cat si a evolutiei intreprinderii deoarece reprezinta o sursa primara de informatii despre angajati.

Managerul trebuie sa aiba in vedere atingerea unor obiective de natura: organizationala, psihologica, de dezvoltare si procedural. Atingerea acestor obiective permit facilitarea cunoasterii salariatilor de care dispune organizatia.O evaluare reala aduce avantaje atat organizatiei cat si salariatului, firma poate cunoaste potentialul uman existent , iar salariatul poate afla ce se asteapta de la el.

Pentru evaluare sunt folosite calificativele:Foarte bun;Bun;Satisfacator;Slab;Foarte slab.Necesitatea evaluarii
Evaluarea performantelor ii permite conducatorului sa ia decizii privind impartirea recompenselor, cresterea de salarii, promovarea, transferarile sau, uneori, concedierile. De asemenea aceasta activitate ajuta organizatia sa monitorizeze activitatile de selectie, training si dezvoltare a salariatilor.

O alta utilitate a evaluarii angajatilor este ca incurajeaza performanta. Astfel, aprecierea presupune informarea salariatului cu privire la punctele sale forte, precum si a punctelor slabe si sugerarea nevoilor de modificare a comportamentului, de crestere a indemanarii sau de imbunatatire a cunostintelor.Procesul de evaluare
Este necesar ca descrierea procesului de evaluare sa se realizeze intr-un mod care sa sugereze cu mai multa precizie scopurile acestei activitati, ca, de exemplu:

Imbunatatirea si dezvoltarea performantei;Progresul si planificarea;Analiza comuna si planificarea actiunii;Investitia in oameni.Dupa cum s-a mai aratat evaluarea formala a performantelor constituie un proces continuu, sistematic si autoreglator care contine mai multe etape principale, ca, de exemplu:Definirea obiectivelor evaluarii performantelor;Stabilirea politicilor de evaluare a performantelor, a momentelor cand se efectueaza, periodicitatea acestora, precum si stabilirea persoanelor cu sarcini si responsabilitati in acest domeniu;

Pregatirea si mediatizarea cat mai atenta a sistemului de valori si a procedurilor de evaluare;Stabilirea a ceea ce trebuie si urmeaza sa se evalueze: rezultatele obtinute, comportamentul angajatilor sau potentialul acestora;Determinarea, in prealabil, a celor mai adecvate criterii de evaluare, respectiv a elementelor specifice sau a atributelor care stabilesc performanta;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.