Evaluarea securitatii navei

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Nava este responsabila sa stabileasca masurile de securitate necesare pentru a raspunde eventualelor amenintari. Personalul responsabil cu securitatea navei trebuie sa se instruiasca si sa faca exercitii pentru familiarizarea cu planurile si procedurile de securitate. Trebuie ca la nava sa existe un Certificat International de Securitate a Navei, similar cu Certificatul de Management al Sigurante[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea securitatii navei

Nava este responsabila sa stabileasca masurile de securitate necesare pentru a raspunde eventualelor amenintari. Personalul responsabil cu securitatea navei trebuie sa se instruiasca si sa faca exercitii pentru familiarizarea cu planurile si procedurile de securitate. Trebuie ca la nava sa existe un Certificat International de Securitate a Navei, similar cu Certificatul de Management al Sigurantei, prin care se arata ca nava are aprobat un Plan de Securitate a Navei. Certificatul si parte din Planul de Securitate sunt supuse Controlului de Stat din Port.

Ofiterul cu securitatea al companiei si cel al navei sunt responsabili cu elaborarea si implementarea Planului de securitate. Toti operatorii de pe nava si cei din port trebuie sa se asigure ca s-a implementat Nivelul minim de securitate corespunzator conditiilor de interventie impuse.Nava trebuie sa detina un Plan de securitate actualizat si sa fie dotata cu echipamentul specific necesar. Planul trebuie sa prevada metode si procedee de actiune pentru trei niveluri de securitate. Nava trebuie sa monitorizeze accesul si activitatea personalului si incarcatura, iar comunicatiile de securitate trebuie sa fie gata de folosit.

In caz de necesitate echipajul va reactiona cu toate fortele prevazute, pentru a asigura securitatea navei, personalului si a incarcaturii.
Comandantul navei este autoritatea suprema si are responsabilitatea sa ia deciziile privind securitatea navei si sa solicite asistenta Companiei sau oricarui Guvern Contractant atunci cand este necesar. Daca, pe baza experientei profesionale, constata pe timpul operatiunilor comandantul navei nepotriviri intre cerintele si masurile de securitate, Comandantul navei trebuie sa puna in aplicare cele mai potrivite masuri care sa asigure siguranta navei.

In aceste cazuri comandantul poate sa impuna masuri temporare de securitate, specifice unui transcontainer, pe care le comunica imediat Administratiei, iar daca nava intra sau opereaza intrun port, si Guvernului contractant. Astfel de masuri temporare trebuie sa fie la cel mai inalt grad posibil comparativ cu nivelul de securitate cerut de imprejurari. Toti membrii echipajului trebuie sa revada prevederile planului si instructiunile de securitate elaborate pentru implementarea planului, principala sarcina a lor fiind mentinerea securitatii navei. Daca apar noi potentiale amenintari care nu sunt acoperite de plan, pot fi impuse masuri suplimentare de securitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.