Evaluarea riscului si controlului intern

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.30

nivel: Facultate

Structura organizatorica a agentului economic si metode de stabilire a imputernicirilor si a responsabilitatii. Sistemul de control al conducerii, inclusiv serviciul de audit intern, politica si procedurile ce tin de cadre, precum si divizarea responsabilitatilor.(b) "proceduri de control"- politica si procedurile, ce completeaza mediul de control, care sint stabilite de conducere pentru atingerea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea riscului si controlului intern

Structura organizatorica a agentului economic si metode de stabilire a imputernicirilor si a responsabilitatii. Sistemul de control al conducerii, inclusiv serviciul de audit intern, politica si procedurile ce tin de cadre, precum si divizarea responsabilitatilor.(b) "proceduri de control"- politica si procedurile, ce completeaza mediul de control, care sint stabilite de conducere pentru atingerea anumitor obiective ale agentului economic.

Anumite proceduri de control includ: Pregatirea, efectuarea, controlul si aprobarea rezultatelor verificarilor reciproce. Verificarea exactitatii aritmetice a inregistrarilor.Controlul programelor aplicate si mediului sistemelor informationale computerizate, spre exemplu, prin stabilirea controlului asupra: modificarilor in programele de computer; accesului la fisierele de date.

Tinerea si verificarea conturilor de control, inregistrarilor analitice si a bilanturilor de proba. Aprobarea si controlul documentelor. Compararea informatiei interne cu sursele externe de informatii. Compararea rezultatelor inventarierii mijloacelor banesti, titlurilor mobiliare si bunurilor materiale cu datele contabile. Limitarea accesului fizic direct la active si inregistrari contabile.

Compararea si analiza rezultatelor financiare cu datele bugetelor.
10. La auditul rapoartelor financiare, auditorul este preocupat numai de acea politica si acele proceduri din cadrul sistemelor contabil si de control intern care sint relevante aspectelor calitative ale rapoartelor financiare. Intelegerea aspectelor relevante ale sistemelor contabil si de control intern, impreuna cu evaluarea riscului inerent si riscului legat de control vor oferi posibilitate auditorului sa:
(a) identifice tipurile denaturarilor semnificative potentiale care pot exista in rapoartele financiare;

(b) ia in considerare factorii care influenteaza riscul legat de denaturarile semnificative; elaboreze proceduri de audit corespunzatoare.La elaborarea unei abordari de exercitare a auditului, auditorul urmeaza sa ia in considerare evaluarea preliminara a riscului legat de control (impreuna cu evaluarea riscului inerent) pentru determinarea nivelului acceptabil potrivit al riscului de nedescoperire referitor la aspectele calitative ale rapoartelor financiare, precum si pentru determinarea caracterului, momentului de exercitare si volumului procedurilor ce tin de esenta pentru aceste aspecte calitative.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.