Evaluarea proprietatii imobiliare

5x puncte

categorie: Management

nota: 8.25

nivel: Liceu

- Folosinta - de al folosi si de a-i culege fructele (foloasele materiale: recolte, chirii, arenzi, dobanzi)
- Dispozitia - de a dispune de bun
Dreptul de proprietate este dreptul de a poseda, a folosi si de a culege fructele, cat si de a dispune asupra obiectului dreptului de proprietate imobiliara, incluzand dreptul de construire sau reconstruire pe un teren, de a-l inchiria, explo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea proprietatii imobiliare

- Folosinta - de al folosi si de a-i culege fructele (foloasele materiale: recolte, chirii, arenzi, dobanzi)
- Dispozitia - de a dispune de bun
Dreptul de proprietate este dreptul de a poseda, a folosi si de a culege fructele, cat si de a dispune asupra obiectului dreptului de proprietate imobiliara, incluzand dreptul de construire sau reconstruire pe un teren, de a-l inchiria, exploata la suprafata si in subteran, de a-i modifica topografia, de a-l parcela si de a-l extinde in conformitate cu reglementarile legale.

Dreptul de proprietate se inscrie in cartea funciara.
Folosinta unui bun se atribuie prin contractul de locatiune, prin care locatorul asigura unui locatar (chirias) folosinta temporara a unui bun, totala sau partiala, in schimbul unei sume de bani sau al unei prestatii numite chirie. Bunurile din domeniul public sunt alienabile (nu pot fi donate, vandute, schimbate, demembrate). Este posibila servitutea (trecerea pe un tren public).

Bunurile din domeniul public sunt concesionate in baza unui contract de concesiune incheiat intre concedent si concesionar, care are dreptul de a stapani bunul, de a-l folosi in scopul stabilit si de a beneficia de foloasele materiale, dar nu poate inscrie o ipoteca.2. Factorii care influenteaza valoarea proprietatii imobiliare
Valoarea de evaluare este influentata de patru factori economici: utilitatea, raritatea, dorinta si puterea de cumparare.
Utilitatea
Utilitatea este abilitatea unui bun de a satisface o cerere, necesitate sau dorinta umana. Valoarea unui servituti se exprima prin veniturile obtinute sub forma chiriei sau prin fluxul de numerar.

Raritatea este o oferta prezenta sau anticipata a uni bun, relativa la cererea pentru acesta. Daca cererea este constanta, raritatea il face mai valoros.
Dorinta
Dorinta este visul cumparatorului de a avea un bun care sa satisfaca o necesitate umana sau cerinte individuale dincolo de necesitatile vitale.
Puterea efectiva de cumparare
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.