Evaluarea premiselor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Facultate

Argumentul este bun sau prost indiferent de cine este sau ce face cel care il prezinta. UN rationament se face vinovat de confuzia intre idee si persoana daca are sau cere ca premisa:(Aproape) orice argument pe care......il formuleaza despre....este prost.Exemple: Profesorul nostru ne-a spus ca cel mai bun mod de a incepe sa scriem o lucrare este sa intocmim o lista cu intrebari la care vrem sa ra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea premiselor

Argumentul este bun sau prost indiferent de cine este sau ce face cel care il prezinta. UN rationament se face vinovat de confuzia intre idee si persoana daca are sau cere ca premisa:(Aproape) orice argument pe care......il formuleaza despre....este prost.Exemple: Profesorul nostru ne-a spus ca cel mai bun mod de a incepe sa scriem o lucrare este sa intocmim o lista cu intrebari la care vrem sa raspundem pe parcurs. Glumesti? Asta nici nu stie bine vorbi romaneste. Chiar il crezi?
Similar: inlocuirea argumentatiei cu grupul de interese

Uneori acceptam sau respingem o propozitie in functie de cine o spune. A accepta o propozitie pentru ca o spune o anumita persoana, inseamna apel la autoritate. NU intotdeauna apelul la autoritate este gresit. Este gresit atunci cand acceptam o premisa pentru ca avem prea multa incredre in cineva care nu este, de fapt, chiar o autoritate.Exemplu: N-are trebui sa mai taiem padurile. Sunt si asa despaduriri masive, zone in care aproape nu mai exista padure. E nevoie de ani lungi ca un copac sa creasca. Iar padurea e un rezervor de oxigen si oaza de viata. Replica: Spui sa nu mai taiem padurea? Dar tu nu ti-ai construit de curand o cabana de lemn la munte?

Aparent, respingerea argumentului e corecta. Pare de-a dreptul ierfutabila. Concluzia rationamentului este contrazisa de actiunea concreta. Dar chiar daca este asa, raspunsul nu prieste argumentatia. Rationamentul ramane in picioare. Ceea ce se reuseste prin aceasta metoda este deplasarea discutiei din zona argumentului in zona atacurilor la persoana. E o respingere bazata pe atac direct care pur si simplu nu ia in considerare argumentul, ci cartea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.