Evaluarea potentialului turistic in Elvetia

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

Dintre noile orientari si reforme, aplicate in ultimii ani prin politica turismului, in Elvetia, Comitetul pentru Turism al OCDE a evidentiat urmatoarele: Crearea si aplicarea, de catre administratiile publice, a unei "Misiuni intersectoriale", destinata imbunatatirii cadrului in care se inscrie turismul si sa faca, din politica privind turismul, o politica economica orientata spre crestere. Pentr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea potentialului turistic in Elvetia

Dintre noile orientari si reforme, aplicate in ultimii ani prin politica turismului, in Elvetia, Comitetul pentru Turism al OCDE a evidentiat urmatoarele: Crearea si aplicarea, de catre administratiile publice, a unei "Misiuni intersectoriale", destinata imbunatatirii cadrului in care se inscrie turismul si sa faca, din politica privind turismul, o politica economica orientata spre crestere. Pentru viitor, guvernul elvetian vede in turism un sector strategic al economiei, datorita puternicului sau efect multiplicator, precum si a nivelului ridicat al valorii adaugate, realizate pe fiecare angajat, comparativ cu cele din alte economii ale lumii.

Reorganizarea Oficiului National de Turism al Elvetiei, devenit "Elvetia Turism" (Suisse Tourisme), insotita de comercializarea destinatiilor sale, orientate, in special, catre piete si rezultate si de crearea de noi mijloace de actiune, bazate pe tehnologii ale informatiei, cum este Centrala de informare si de rezervare, precum si site-ul de internet MySwitzerland.com. Aceasta reforma a permis guvernului sa realizeze economii considerabile, in privinta costurilor stabilite si sa majoreze volumul cheltuielilor afectate produselor turistice ale tarii.

Utilizarea unui noi mijloc de actiune, destinat sa incurajeze inovarea si cooperarea in turism (InnoTour). Acest program intaAZreste initiativele inter-intreprinderi si inter-sectoriale si contribuie, in mod direct, la cresterea incasarilor in sectorul turistic. Eforturi considerabile au fost depuse din momentul crearii conAZceptului "Elvetia Turism", la inceputul anilor 80, in cadrul poliAZticii generale de dezvoltare economica si teritoriala durabila, in scopul mai bunei integrari a turismului in politica de mediu, in special acordand atentie cresterii calitative, si nu cantitative, a acestui sector.

Formularea si aplicarea unei strategii de parteneriat public-privat in domeniul promovarii si comercializarii "produsului turistic", permitand intregului sector sa realizeze economii de scala si de gama. Datorita reorganizarii Administratiei Nationale a Turismului (A.N.T.), ale carei efective (de salariati) sunt modeste, cheltuielile afectate politicii turismului nu au reprezentat niciodata decat 0,1 din ansamblul bugetului federal. A.N.T. isi limiteaza actiunea la supervizarea strategica si aplicarea mijloacelor de promovare ale politicii turistice, prin organisme federale, orientate spre piata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.