Evaluarea pe o scara larga a autentificarii biometrice multimodale

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.92

nivel: Liceu

A fost recent raportat [1] la Congresul SUA faptul ca aproximativ 2% din populatie nu are o amprenta lizibila si, prin urmare, nu pot fi inscrisi intr-un sistem biometric de amprentare. Raportul recomanda un sistem ce foloseste dubla biometrie intr-o abordare stratificata pentru aplicatii la o scara larga, cum ar fi trecerea frontierei. Folosirea mai multor indicatori biometrici de identificare [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea pe o scara larga a autentificarii biometrice multimodale

A fost recent raportat [1] la Congresul SUA faptul ca aproximativ 2% din populatie nu are o amprenta lizibila si, prin urmare, nu pot fi inscrisi intr-un sistem biometric de amprentare. Raportul recomanda un sistem ce foloseste dubla biometrie intr-o abordare stratificata pentru aplicatii la o scara larga, cum ar fi trecerea frontierei. Folosirea mai multor indicatori biometrici de identificare a persoanelor fizice, cunoscuta ca biometrie multimodala, a fost aratata pt a creste acuratetea [2] si acoperirea populatiei, in timpul scaderii vulnerabilitatii de falsificare.

Cheia biometriei multimodale este fuziunea diferitelor modalitati de date biometrice la originea caracteristica, scorul de potrivire, sau nivelurile de decizie [3]. Metodologia noastra se concentreaza asupra fuziunii la nivelul de potrivire. Aceasta abordare are avantajul utilizarii cat mai multor informatii posibile de la fiecare modalitate biometrica, iar in acelasi timp permitand integrarea sistemelor biometrice particulare COTS. Celor mai multi furnizori de sisteme biometrice nu le place sa dezvaluie valorile caracteristice calculate de sistemele lor. Retineti ca un pas de normalizare este necesar , in general, inainte de combinarea scorurilor originare din diferite ....

Majoritatea studiilor publicate examinand tehnicile de fuziune au fost limitate la populatii mici (cateva sute de persoane maxim), in timp ce folosesc sisteme biometrice non-comerciale de performanta scazuta (de exemplu, dezvoltate la nivel local). In aceasta lucrare, vom investiga castigurile de performanta executabile de sisteme biometrice multimodale COTS , folosind un numar relativ mare (aproximativ 1000) de persoane. Mai mult, noi propunem noi metode de normalizare si de fuziune care imbunatatesc performanta sistemelor multimodale. O versiune preliminara a acestei cercetari a aparut in [4]. O versiune a acestei lucrari, inclusiv imagini color poate fi gasita la http://biometrics.cse.msu.edu/publications.html .

2. Raportat la munca
O serie de studii care prezinta avantajele biometriei multimodale au aparut in literatura de specialitate. Brunelli si Falavigna [5] au utilizat tangente hiperbolice (exista asa cva?) (tanh) pentru normalizare si medii ponderate geometrice pentru fuziunea biometriei faciale si vocale. De asemenea, ei au propus o schema ierarhica de asociere pentru un sistem multimodal de identificare. Kittler et al.

[6] a experimentat cu mai multe tehnici de fuziune pentru biometria faciala si vocala, inclusiv suma, produs, regulile minimului, maximului si au gasit ca regula sumei a depasit altele. Kittler et al. [6] a observat faptul ca regula sumei nu este afectata in mod semnificativ de probabilitatea estimarii de erori, iar acest lucru explica aceasta superioritate. Ross si Jain [9] au combinat sistemele faciale, amprenta si geometria mainii, cu suma datelor biometrice, arborele de decizie si metode liniare de baza. Autorii spun ca regula sumei depaseste altele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.