Evaluarea la SC Doina SRL

7x puncte

categorie: Management

nota: 7.42

nivel: Facultate

Suma ce ne revine drept plata pentru realizarea prezentului raport nu are nicio legatura cu declararea in raport a unei anumite valori sau interval de valori care sa favorizeze clientul sin u este influentata de aparitia unui eveniment ulterior.

Analizele, opiniile si concluziile exprimate au fost realizate in conformitate cu cerintele din standardele, recomandarile si metodologia [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea la SC Doina SRL

Suma ce ne revine drept plata pentru realizarea prezentului raport nu are nicio legatura cu declararea in raport a unei anumite valori sau interval de valori care sa favorizeze clientul sin u este influentata de aparitia unui eveniment ulterior.

Analizele, opiniile si concluziile exprimate au fost realizate in conformitate cu cerintele din standardele, recomandarile si metodologia de lucru recomandate de catre ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania). Evaluatorul a respectat codul decontologic al ANEVAR.

La data elaborarii acestui raport, evaluatorii care se semneaza mai jos sunt membri ANEVAR, au indeplinit cerintele programului de pregatire profesionala continua al ANEVAR si au competenta necesara intocmirii acestui raport. Firma DARIAN ROM SUISSE si membri sai au incheiata asigurarea de raspundere civila la ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI S.A.

Obiectul evaluarii il constituie complexul Doina, din statiunea Mamaia. Proprietatea consta in 11 corpuri, constructii denumite C1 – C11, si teren cu suprafata totala conform acte si masuratori de 6610 mp.

Scopul evaluarii este estimarea valorii de piata a Complexului Doina.
Bazele evaluarii. Tipul valorii estimate
In presentul raport s-a urmarit o estimare a valorii de piata a obiectivului asa cum este aceasta definita in standardul IVS 1 , asa cum prevede Standardul International de Aplicatie in Evaluare 2 – IVA 2

Evaluarea pentru garantarea imprumutului. La paragraful 5.2 acest standard prevede: “in efectuarea evaluarilor proprietatilor ale caror rezultate vor fi utilizate pentru garantarea imprumuturilor, evaluatorii vor estima in mod normal valoarea de piata, a activelor acestor.”

Definitia valorii de piata este urmatoarea:
Valoarea de piata reprezinta sumaestimata pentru care o proprietate va fi schimbata, la data evaluarii, intre un comparator decis si un vanzator hotarat, intr-o tranzactie cu prt determinat obiectiv, dupa o activitate de marketing corespunzatoare, in care partile implicate au actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara costrangere.

Metodologia de evaluare aplicata include abordarea prin metode bazate pe venit.Data estimarii valorii.La baza efectuarii evaluarii au stat informatiile privind nivelul preturilor corespunzatoare perioadei 14.05.2009 data la care se considera valabile ipotezele luate in considerare si valorile estimate de catre evaluator.

Evaluarea a fost realizata in ultima parte a lunii 14.05.2009 care este si data raportului.
Moneda raportului.Opinia finala a evaluarii va fi prezentata in LEI. Cursurile de schimb valabile la data evaluarii sunt 2.4490 RON/USD si 3,3328 RON/EURO.

Modalitati de plata.Valoareaexprimata ca opinie in prezentul raport reprezinta suma care urmeaza a fi platita integral in ipoteza unei tranzactiifara a lua in calcul conditii de plata deosebite.

Informatii utilizate si surse de informatii
Informatii utilizate au fost:
Situatia juridical a proprietatii;
Schitele si suprafetele constructiei pe fiecare nivel;
Istoricul amplasamentului si utilizarea actuala;
Informatii privind veniturile si cheltuielile in anul 2008;
Informatii privind piata imobiliara locala;
Informatii privind capacitatea de deservire;
Informatii privind principalii clienti, rezultatele financiare anterioare si previziunile pentru perioada viitoare;
Informatii privind piata imobiliara locala;

Alte informatii necesare existente in bibliografia de specialitate.
Surse de informatii au fost:Reprezentatii Doina pentru informatiile legate de afecerea derulata care sunt responsabili exclusivi pentru veridicitatea informatiilor furnizate;Presa de specialitate si evaluatori care isi desfasoara activitatea pe piata locala.

Clauza de nepublicare
In conformitate cu uzantele din Romania valorile estimate de catre evaluator sunt valabile la data prezentata in raport si inca un interval detimp limitat dupa aceasta data, in care conditiile specifice nu sufera modificari semnificative care pot afecta opiniile estimate.

Opinia evaluatorului trebuie analizata in contextual economic general cand are loc operatiunea de evaluare, stadiul de dezvoltare ale pietei specifice si scopul prezentului raport. Daca acestea se modifica semnificativ in viitor evaluatorul nu esteresponsabil decat in limita informatiilor valabile si cunoscute de acesta la data evaluarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.