Evaluarea intreprinderii

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Datoria este o obligatie actuala a intreprinderii provenita din evenimente trecute si a carei decontare va conduce la o iesire de resurse care incorporeaza beneficii economice (Cadrul general IASB). Datoriile sunt diminuari probabile de avantaje economice viitoare, rezultate din obligatii prezente a unei intreprinderi de a transfera active sau de a presta servicii ,altor intreprinderi ca rezultat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea intreprinderii

Datoria este o obligatie actuala a intreprinderii provenita din evenimente trecute si a carei decontare va conduce la o iesire de resurse care incorporeaza beneficii economice (Cadrul general IASB). Datoriile sunt diminuari probabile de avantaje economice viitoare, rezultate din obligatii prezente a unei intreprinderi de a transfera active sau de a presta servicii ,altor intreprinderi ca rezultat al tranzactiilor sau evenimentelor trecute (Cadrul general britanic). Datoriile sunt obligatii prezente ale unei entitati beneficii economice ca rezultat al evenimentelor si tranzac(Cadrul general american).

Toate cele trei definitii cuprind aceleasi elemente: obligatii prezente ale intreprinderii, provenite din evenimente trecute care probabil vor genera iesiri de beneficii economice dinspre intreprindere. Obligatiile intreprinderii trebuie sa fie prezente, si nu viitoare. Ele pot fi rezultatul unor contracte si urmarea unei politici duse de intreprindere care a creat anumite asteptari din partea acesteia. Un rol important in recunoasterea datoriilor i1 are probabilitatea , si nu certitudinea iesirii de beneficii economice dinspre intreprindere . Astfel, din categoria datoriilor fac parte si provizioanele.

Capitalurile proprii proprii reprezinta interesul rezidual in activele intreprinderii dupa deducerea tuturor datoriilor (Cadrul general IASB). Capitalurile proprii reprezinta suma reziduala calculata prin deducerea tuturor datoriilor din totalul activelor (Cadrul general britanic). Capitalurile proprii reprezinta interesul rezidual in activele intreprinderii dupa deducerea datoriilor sale (Cadrul general american).Doar primele doua elemente din cele enumerate sunt cuprinse in contul de profit si pierdere. Ultimul element se regaseste in situatia rezultatului global sau in situatia variatiilor capitalului propriu.

Potrivit Cadrului general britanic, castigurile reprezinta cresteri ale capitalului propriu, altele decat cele privind aporturile din partea proprietarilor. In categoria castigurilor se includ veniturile rezultate din activitatea curenta a intreprinderii, veniturile rezultate din alte activitati decat cele curente, cum este cazul castigurilor din cedarea activelor, precum si plusvalorile inregistrate asupra elementelor de activ. Ca in cazul precedent, doar primele doua elemente sunt cuprinse in contul de profit si pierdere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.