Evaluarea impactului si a riscului

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Intr-o definitie succinta studiul de impact urmareste investigarea stiintifica a efectelor complexe ce ar rezulta in urma unei activitati ce urmeaza a fi promovata, sau deja exista, fie asupra mediului in general, fie asupra factorului social, cultural, economic si politic sau concomitent asupra tuturor acestora.Studiul de impact va urmarii efectele ce pot fi determinate de o anume activitate sau [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea impactului si a riscului

Intr-o definitie succinta studiul de impact urmareste investigarea stiintifica a efectelor complexe ce ar rezulta in urma unei activitati ce urmeaza a fi promovata, sau deja exista, fie asupra mediului in general, fie asupra factorului social, cultural, economic si politic sau concomitent asupra tuturor acestora.Studiul de impact va urmarii efectele ce pot fi determinate de o anume activitate sau proiect. Aceasta analiza si analiza contextului in care se va desfasura activitatea vor permite:

- identificarea,
- estimarea, si apoi
- evaluarea
efectelor complexe pe care acestea le determina. Pe baza evaluarii efectelor se formuleaza o gama larga de actiuni si masuri concrete menite sa contracareze si sa limiteze efectele negative si sa le dezvolte pe cele pozitive.

Studiul de impact are drept obiectiv furnizarea unor informatii si identificarea potentialilor utilizatori de informatii cat si identificarea celor mai adecvate tipuri si forme de prezentare a acestor informatii.Studiul de impact are un caracter interdisciplinar, caracter impus de multitudinea factorilor implicati: economici, sociali, de sanatate, ecologici etc. Din aceasta cauza la elaborarea acestor studii vor fi antrenati in afara expertilor din domeniul protectiei mediului si alti specialisti: ingineri, agronomi, silvicultori, economisti, sociologi, medici, juristi etc.

Cea mai dificila etapa este cea a estimarii efectelor. De raspunsul corect la intrebari cum ar fi "Cat sunt de mari efectele?" depinde succesul studiului de impact. Prin estimarea efectelor se intelege aprecierea cantitativa sau/si calitativa a unor procese sau fenomene. De multe ori, avand in vedere noutatea problemelor, lipsa unor date anterioare sau similare, natura extrem de diversa a efectelor, a complexitatii, incertitudinii si multitudinii de interactiuni, estimarea in termeni calitativi se poate dovedi unica solutie, iar estimarea cantitativa, necesitand construirea de modele matematice sau fizice, sa ofere o baza de interpretare a rezultatelor obtinute.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.