Evaluarea impactului ecologic

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.76

nivel: Facultate

Legea nr. 265/2006 prevede "obligativitatea evaluarii impactului asupra mediului in faza initiala a proiectelor cu impact semnificativ asupra mediului", cat si "obligativitatea efectuarii unei evaluari de mediu inaintea aprobarii anumitor planuri si programe".
"Procedura de evaluare de mediu, structura raportului de mediu si conditiile de emitere a avizului de mediu pentru planuri si progr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea impactului ecologic

Legea nr. 265/2006 prevede "obligativitatea evaluarii impactului asupra mediului in faza initiala a proiectelor cu impact semnificativ asupra mediului", cat si "obligativitatea efectuarii unei evaluari de mediu inaintea aprobarii anumitor planuri si programe".
"Procedura de evaluare de mediu, structura raportului de mediu si conditiile de emitere a avizului de mediu pentru planuri si programe, inclusiv cele cu efecte transfrontaliere, se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea autoritatii publice centrale pentru protectia mediului."

Legea protectiei mediului, cu modificarile si completarile ulterioare stabileste definitiile termenilor de evaluare de mediu, autorizare, planuri si programe si raport de mediu.
H.G. nr. 1076 din 8 iulie 2004 (M.O. nr.707/2004), stabileste procedura de realizare a evaluarii de mediu, aplicata in scopul emiterii avizului de mediu necesar adoptarii planurilor si programelor care pot avea efecte semnificative asupra mediului, definind rolul autoritatii competente pentru protectia mediului, cerintele de consultare a factorilor interesati si de participare a publicului. Evaluarea de mediu este parte integranta din procedura de adoptare a planurilor si programelor.

Evaluare de mediu consta in elaborarea raportului de mediu, consultarea publicului si a autoritatilor publice interesate de efectele implementarii planurilor si programelor, luarea in considerare a raportului de mediu si a rezultatelor acestor consultari in procesul decizional si asigurarea informarii asupra deciziei luate.
Se supun evaluarii de mediu toate planurile si programele care:

a) se pregatesc pentru urmatoarele domenii: agricultura, silvicultura, pescuit si acvacultura, energie, industrie, inclusiv activitatea de extractie a resurselor minerale, transport, gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor, telecomunicatii, turism, dezvoltare regionala, amenajarea teritoriului si urbanism sau utilizarea terenurilor, si care stabilesc cadrul pentru emiterea viitoarelor acorduri unice pentru proiectele supuse impactului asupra mediului;

b) datorita posibilelor efecte, afecteaza ariile de protectie speciala avifaunistica sau ariile speciale de conservare reglementate conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.236/2000 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.462/2001.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.