Evaluarea financiara a SC EURO RIVA SERV SRL Lupeni

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Abordarea evaluarii este o cale de estimare a valorii intreprinderii utilizand una sau mai multe proceduri de evaluare: evaluarea bazata pe active, evaluarea pe baza de venit, evaluarea prin comparatia de piata. Abordarea bazata pe active presupune estimarea valorii unei intreprinderi utilizand metode bazate pe valoarea de piata a activelor individuale ale intreprinderii, minus datoriile. Abordare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea financiara a SC EURO RIVA SERV SRL Lupeni

Abordarea evaluarii este o cale de estimare a valorii intreprinderii utilizand una sau mai multe proceduri de evaluare: evaluarea bazata pe active, evaluarea pe baza de venit, evaluarea prin comparatia de piata. Abordarea bazata pe active presupune estimarea valorii unei intreprinderi utilizand metode bazate pe valoarea de piata a activelor individuale ale intreprinderii, minus datoriile. Abordarea pe baza de venit este o cale de determinare a valorii intreprinderii sau actiunilor prin utilizarea uneia sau mai multor metode, prin care valoarea este determinata prin convertirea beneficiilor anticipate.

Abordarea prin comparatia de piata reprezinta o cale de determinare a valorii unei intreprinderi sau actiuni prin folosirea uneia sau mai multor metode care compara subiectul evaluat cu alte intreprinderi sau actiuni care au fost vandute.
Misiunea de evaluare a intreprinderii trebuie sa cuprinda: prezentarea intreprinderii, data efectiva a evaluarii, scopul si utilizarea evaluarii. Evaluatorul trebuie sa aiba in vedere tipul intreprinderii si istoricul ei; chiar daca valoarea reziduala din beneficiile viitorului proprietar, trecutul este important deoarece poate reprezenta un reper pentru formularea asteptarilor intreprinderilor pe viitor.

IAS 29 - Raportarea financiara in economiile hiperinflationiste
Activitatea intreprinderii poate fi afectata de mediul economic, mediul politic si politica guvernamentala. Intreprinderile din diferitele sectoare ale economiei pot fi afectate de rata de schimb valutar, ratele inflatiei si ratele dobanzilor. In acest sens Standardul International de Contabilitate IAS 29 - Raportarea financiara in economiile hiperinflationiste, va fi aplicat situatiilor financiare ale oricarei intreprinderi care raporteaza in moneda unei economii hiperinflationiste. Ca functie de baza IAS 29 protejeaza capitalul unei societati prin retratarea acestuia in termenii puterii curente de cumparare.

O intreprindere care opereaza intr-un mediu hiperinflationist prezinta cu dificultate situatii financiare consecvente, comparabile si care sa aiba sens. Modificarile frecvente dramatice de preturi au ca efect informatii financiare exprimate in valori nominale ce reflecta o imagine distorsionata.Din acest motiv, standardul cere ca situatiile financiare sa fie retratate in termenii evaluarii unitatii curente de masura la data bilattului. Elementele monetare nu sunt retratate. Elementele nemonetare sunt retratate prin aplicarea unui indice general de preturi, mai putin daca nu sunt deja inregistrate la valoarea contabila de la data bilantului - de exemplu valoarea reziduala neta sau valoarea de piata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.