Evaluarea afacerii

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.94

nivel: Facultate

Societatea comerciala cu obiect de activitate bancar este o societate comerciala pe actiuni al carei obiect de activitate este acela de finantare a activitatilor economice, de a mijloci circulatia fluxurilor de bani in economie, de a sprijini financiar atit pe agentii economici producatori, cit si pe cei consumatori (populatia), prin oferirea de credite si consituirea de depozite; alte activitati [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea afacerii

Societatea comerciala cu obiect de activitate bancar este o societate comerciala pe actiuni al carei obiect de activitate este acela de finantare a activitatilor economice, de a mijloci circulatia fluxurilor de bani in economie, de a sprijini financiar atit pe agentii economici producatori, cit si pe cei consumatori (populatia), prin oferirea de credite si consituirea de depozite; alte activitati intreprinse de o societate bancara tin de domeniul pietei de capital, mai precis pe piata primara, prin plasarea pe piata a titlurilor financiare (actiuni si obligatiuni).

Intr-un cuvint, activitatea unei societati bancare presupune exclusiv circulatia fluxurilor de bani in economie. Metoda Discounted Cash-flow este cea mai complexa metoda de evaluare, ce presupune actualizarea fluxurilor viitoare de venituri. Alegerea acestei metode de evaluare pentru o societate bancara presupune scoaterea in evidenta a eficientei unei investitii indiferent de natura ei. La nivel global, prin luarea in considerare a tuturor investitiilor efectuate de agentii economici, se poate determina gradul de eficienta a investitiilor la nivelul intregii economii.

METODA ACTIVULUI NET CONTABIL
Ca orice metoda de evaluare patrimoniala, aplicarea ei presupune efectuarea unor corectii la nivelul indicatorilor din ultimul bilant incheiat, atit in cazul activelor cit si in cazul pasivelor unei entitati. Ajustarile efectuate la nivelul bilantului au ca scop aducerea la zi a valorii unei intreprinderi.Alegerea acestei metode de evaluare patrimoniala are ca scop scoaterea in evidenta a unei valori cit mai actuale a intreprinderii, prin:

Ajustarea valorii activelor prin eliminarea unor active asa-zise nonvalori, cum ar fi cheltuielile de consitutire, cheltuieli de cercetare-dezvoltare ce au sanse minime de a se transforma in inovatii. Toate aceste ajustari au scopul de scoate in evidenta valoarea intreprinderii prin prisma capacitatilor sale de eficientizare a investitiilor (faptul ca s-au efectuat cheltuieli de cercetare-dezvoltare, dar sansele acestora de a se concretiza in inovatii sunt minime, nu garanteaza dezvoltarea entitatii economice si deci, nu putem vorbi de o eficienta a unor investitii in produse noi)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.