Evaluarea

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.42

nivel: Facultate

Evaluarea
1.7.1. Principiul cererii și ofertei.
Conform acestui principiu, cu cît este mai mare oferta de bunuri imobiliare, cu atît mai mult se va coborî prețul lor. Există un prag de echilibru între cerere și ofertă. În acest punct valoarea de piață reflectă cheltuielile socialmente necesare pentru producerea bunului imobil. Proporțional creșterii ofertei sau diminuării cererii pre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluarea

Evaluarea
1.7.1. Principiul cererii și ofertei.
Conform acestui principiu, cu cît este mai mare oferta de bunuri imobiliare, cu atît mai mult se va coborî prețul lor. Există un prag de echilibru între cerere și ofertă. În acest punct valoarea de piață reflectă cheltuielile socialmente necesare pentru producerea bunului imobil. Proporțional creșterii ofertei sau diminuării cererii prețul de piață se micșorează.

Evaluarea
Prețul de piață se ridică, dacă oferta este mai mică sau cererea este mare. Deoarece piețele imobiliare sunt imperfecte, oferta și cererea nu totdeauna determină prețul la care au loc afacerile. Abilitatea de negociere, numărul și competența participanților, emoțiile modalitățile de finanțare și alți factori joacă un rol important în stabilirea prețurilor reale.

Evaluarea
1.7.2.Principiul dinamismului.
Bunurile imobile, mediul natural, economic și social sunt într-o dinamică permanentă. Imobilele se uzează fizic și moral. Condițiile economice și demografice, modificându-se, creează premizele de creștere sau cădere a cererii la bunurile imobiliare. Aceștia și alți factori pot schimba utilitatea obiectului de imobil. Evaluatorul trebuie să poată sesiza atît schimbările subtile cit și cele evidente pe piața imobiliară, să determine consecințele acestor schimbări în localități și microraioane concrete.

1.7.3. Principiul concurenței.
Obținerea veniturilor supranormative din imobil conduce la sporirea concurenței care, de regulă, are loc concomitent cu creșterea ofertei. Creșterea ofertei contribuie la scăderea prețurilor și concomitent a veniturilor. Concurența excesivă, în așa mod, poate să diminueze profiturile până la nivelul lor normal și chiar mai jos, până la dispariția acestora.

1.7.4. Principiul înlocuirii.
Valoarea maximală a bunului imobil este determinată de cel mai mic preț sau valoare la care s-ar putea achiziționa un alt obiect de imobil de o utilitate echivalentă. Acest principiu stă la baza fiecărei metode tradiționale de evaluare.

1.7.5. Principiul aportului.
Costul oricărui element al bunului imobil este în funcție de aportul lui în valoarea totală sau în mărimea scăderii acestei valori dacă el lipsește. Unele elemente majorează valoarea bunului imobil cu o mărime ce depășește cheltuielile pentru realizarea lor, deși sunt și cazuri cînd unele elemente suplimentare reduc valoarea imobilului.

1.7.6. Principiul utilizării potrivite și intensive.
se determină că cea mai probabilă utilizare a bunului imobil care este posibilă fizic, judiciară, legală și reală din punct de vedere financiar. În acest caz, valoarea bunului imobil va fi maximală. Realizarea acestui principiu este imposibilă fără conceperea faptului că valoarea bunului imobil se compune din valoarea terenului și a construcțiilor, ținînd cont de uzură.

Estimarea aparte a terenurilor și construcțiilor este necesară în multe cazuri: pentru determinarea bazei fiscale a loturilor cu sau fără construcții; pentru evaluarea costului drumurilor și rețelelor edilitare; pentru determinarea plății de arendă.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.