Evaluare longitudinala a evolutiei in delicventa juvenila

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Delinquent behavior prediction is one of the most important task in recent theoretical orientation in criminology. Our longitudinal study indicate an important influence from three factors: vulnerable personalities, moral deficiency and dificulties in relation with social environment. Evidentierea unor constelatii de factori responsabili de recidiva comportamentului infractional la adultul tanar, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluare longitudinala a evolutiei in delicventa juvenila

Delinquent behavior prediction is one of the most important task in recent theoretical orientation in criminology. Our longitudinal study indicate an important influence from three factors: vulnerable personalities, moral deficiency and dificulties in relation with social environment. Evidentierea unor constelatii de factori responsabili de recidiva comportamentului infractional la adultul tanar, pornind de la consideratiile teoretice ale studiilor intreprinse, abordate si din perspectiva practica a realitatilor romanesti actuale.
SUBIECTII

Au fost inclusi in studiu un numar de 75 de subiecti Varstele in momentul inceperii studiului erau cuprinse intre 15 si 18 ani (media=16,23 ani; abaterea standard=1,12 ani) Raportul pe sexe a fost 4:1 (baieti:fete)Toti subiectii prezentau un comportament delincvent probat, fiind cercetati pentru una dintre infractiunile: furt, talharie, viol sau omor. Au fost excluse cazurile pentru care exista un diagnostic medical psihiatric anterior comiterii faptei sau care aveau o patologie medicala cronica conexa. Toate persoanele incluse in studiu au recidivat ca si comportament infractional in perioada de desfasurare a studiului.

Au fost utilizate in principal rezultatele la doua categorii de probe: de inteligenta (Raven, Bonnardel, Domino, Wechsler) si personalitate (chestionarele California Personality Inventory, Minnesota Multiphasic Personality Inventory II, Eysenck Personality Inventory, Eysenck Personality Inventory Questionnaire, Woodworth-Mathews Test, 16 Personality Factors si Freiburg Personality Inventory si rezultatele la probele proiective: Koch-Storra, Luscher, Szondi, Thematic Apperceptioin Test si Rosenzweig Picture-Frustration Test). Pentru probele de personalitate au fost utilizate concluziile evaluarilor efectuate in dinamica)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.