Evaluare control intern administratia porturilor maritime Constanta

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.99

nivel: Facultate

Nu exista o evidenta a contractelor de reparatii si de achizitie precum si a responsabililor de urmarirea derularii/ executiei respectivelor contracte in cadrul Serviciului Tehnic si Reparatii. Imposibilitatea prezentarii in orice moment a stadiului de executie in care se afla lucrarile de reparatii. Risc Lipsa unei evidente a contractelor de reparatii si achizitii din cadrul Serviciului Tehnic si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Evaluare control intern administratia porturilor maritime Constanta

Nu exista o evidenta a contractelor de reparatii si de achizitie precum si a responsabililor de urmarirea derularii/ executiei respectivelor contracte in cadrul Serviciului Tehnic si Reparatii. Imposibilitatea prezentarii in orice moment a stadiului de executie in care se afla lucrarile de reparatii. Risc Lipsa unei evidente a contractelor de reparatii si achizitii din cadrul Serviciului Tehnic si Reparatii ingreuneaza urmarirea incadrarii in termen si in bugetul alocat pentru un contract.

Recomandare Crearea unei baza de date cu contractele de reparatii si de achizitii, cu responsabilii de urmarirea derularii respectivelor contracte si stadiul in care se afla respectivul contract.
Aprovizionare 3.3 Contracte cu furnizorii Observatie
Achizitia produselor si serviciilor cu o valoarea mai mica de 10.000 euro, care nu intra sub incidenta Ordonantei 34/2006 (deci nu sunt necesare licitatii publice), se achizitioneaza pe baza de comanda ferma. Nu exista contracte incheiate cu nici unul din acesti furnizori.
Risc

Lipsa unor contracte incheiate cu furnizorii agreati pentru anumite servicii, lucrari si produse, ceea ce se poate traduce prin achizitii necontrolate de la furnizori din piata, se poate concretiza in pierderea unor conditii comerciale preferentiale, care se pot concretiza in reducerea cheltuielilor sau eficientizarea timpului de raspuns al furnizorilor.Recomandare
Analiza de oferte pe tipuri de servicii, lucrari, produse si stabilirea unei liste cu furnizorii agreati, negocierea unor conditii comerciale favorabile celor general valabile in piata si incheiarea de contracte fara a stabili o valoarea a comenzii impusa Administratiei Porturilor Maritime Constanta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.