Eutanasierea cainilor

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.05

nivel: Facultate

Argumentele privind eutanasierea animalelor fara stapan:

-cainii pot fi purtatori de boli grave,uneori chiar mortale,exemplu fiind virusul turbarii
- indifferent daca este vorba de un caine de rasa sau maidanez,din punct de vedere al iginei ,intr-o casa ajunge un caine,nu mai multi.
-uneori de ajunge la eutanasiere,deoarece nu se strang banii necesari cons[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eutanasierea cainilor

Argumentele privind eutanasierea animalelor fara stapan:

-cainii pot fi purtatori de boli grave,uneori chiar mortale,exemplu fiind virusul turbarii
- indifferent daca este vorba de un caine de rasa sau maidanez,din punct de vedere al iginei ,intr-o casa ajunge un caine,nu mai multi.
-uneori de ajunge la eutanasiere,deoarece nu se strang banii necesari construirii unui adapost civilizat pentru acestia in toate orasele.
-de multte ori este si vina oamenilor,care trateaza animalele ca pe jucarii,cand se plictisesc de ele,le abandoneaza din nou in strada.


Contraargumente privind eutanasierea animalelor fara stapan:

-de foarte mullti ani ne confruntam cu aceasta problema,dar crezand ca omorandu-I rezolvam problema,ne inselam.
-si animalele fara stapan au suflet,iar cei care sunt de accord cu eutanasierea lor sa se gandeasca ce ar insemna pentru ei sa nu fie doriti pe lume.
-sunt atatea fonduri primate fie de la Uniunea Europeana,fie prin PHARE, cu care s-ar putea steriliza animalele fara stapan si s-ar construi adaposturi pentru acestea.
-cei ce sunt atacati de aceste animale,poate ce voi spune va suna dur,dar asta e adevarul,sunt oameni carora in primul rand,le este frica de ele.Animalele au suflet,dar au deasemenea si un simt foarte dezvoltat de a-I simti pe oameni.Am analizat de multe ori,cum persoane cunoscute mie ca fiind speriati de caini,doar trecand pe langa ei,sunt macar maraiti.

Dupa parerea mea,sunt doua categorii de oameni care fac rau acestor animale.In primul rand cei care simt nevoia si isi doresc sa le faca rau,deci,ei sunt de fapt animalele.Iar in al doilea rand,sunt cei care au din nastere un sentiment aparte,de groaza cand vad cainii.Acestia cum am mai zis simt frica oamenilor,si sunt deja trecuti prin experiente asemanatoare,si fie maraie fie latra,iar omul deja cuprins de teroare,fie tipa la bietul animal,fie arunca cu pietre,sau il loveste direct. Am vazut atatea cazuri de caini pur si simplu ingroziti de oameni,incat fug sic and incerci sa le dai ceva de mancare. Frica oamenilor nu se poate corecta,dar brutalitatea fata de animale poate fi corectata.

Nu se stie in ce masura eutanasierea unor animale rezolva incompetenta unor politicieni in a gestiona o criza care de altfel prin parghiile pe care statul le ofera poate fi tinuta sub control. Se tot vorbeste de numarul de victime ale patrupedelor,dar de ce nu se vorbeste si despre patrupedele ce cad victime batjocurii?Sunt chinuiti doar de distractie,si sa nu uitam ca si ele au suflet,deci nu uita prin ce au trecut.

Cu adaposturile pentru animale se poate rezolva aceasta problema,atata timp cat se respecta drepturile acestor animale,si anume:tratarea pentru diferite boli,si nu sustragerea banilor;fiecare caine sa aiba o boxa a sa ;hrana adecvata varstei animalului,iar comportamentul personalului angajat in aceste adaposturi sa fie cel adecvat slujbei obtinute.

Si nu in ultimul rand,sa nu uitam :
“Cainele este cel mai bun prieten al omului,”Iar eu am o observatie de adaugat,in special cainii maidanezi sunt cei mai buni prieteni ai omului,fiind foarte loiali,deloc pretentiosi in privinta hranei,unica lor doriinta fiind aceea de a avea un stapan.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.