Eu peste 10 ani

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.73

nivel: Facultate

Daca la 7 ani eram intrebata cum o sa fiu eu peste 10 ani, mai mult ca sigur raspundeam ca voi fi o adolescenta in clasa a 10-a si daca se poate sa invat in C.N.I.C.B. Cu toate ca la 7 ani, stiam aproape exact cum o sa fiu la 17 ani, acum nu pot sa-mi dau seama cum voi arata peste 10 ani. Deoarece sunt la varsta adolescentei, au inceput sa apara multe framantari. Parca dintr-o data totul din jurul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eu peste 10 ani

Daca la 7 ani eram intrebata cum o sa fiu eu peste 10 ani, mai mult ca sigur raspundeam ca voi fi o adolescenta in clasa a 10-a si daca se poate sa invat in C.N.I.C.B. Cu toate ca la 7 ani, stiam aproape exact cum o sa fiu la 17 ani, acum nu pot sa-mi dau seama cum voi arata peste 10 ani. Deoarece sunt la varsta adolescentei, au inceput sa apara multe framantari. Parca dintr-o data totul din jurul meu s-a schimbat.

Simt din ce in ce mai mult ca siguranta pe care mi-o dau parintii nu ma mai poate ocroti atat de mult de acum inainte. Iar totate convingerile si idealurile mele din copilarie s-au schimbat acum, le vad cu alti ochi sau mi-am dat seama ca sunt nerealizabile. Acum, se poate intampla ca in clipa aceasta sa fiu sigura ca peste 10 ani o sa fiu o cantareata sau o actrita renumita, iar in secunda urmatoare sa imi dau seama ca nu voi putea ajunge asa ceva si ca o sa ajung o simpla secretara, sau mai rau, o femeie de servici.

Faptul ca nu-mi dau seama cum o sa fiu cand ma fac mare, se poate datora si parintilor care inceraca sa ma convinga sa fac ce au facut si ei. Adica, ce e mai rau. Pe de o parte, tata vrea sa fac ce a facut si el, iar p cealalalta parte, mama vrea sa fac ce a facut si ea. In plus amandoi incearca sa ma comvinga ca e mai bine sa urmez o cale batatorita de unul dintre ei decat sa mi-o fac singura. Desi stiu ca au dreptate, nu mi-ar place sa-mi fac o cariera din ceva care nu ma atrage.

Toate acestea ma fac sa fiu si mai nedumerita de felul cum o sa arat eu peste 10 ani. Poate daca nu m-ar intreba toata lumea ce vreau sa ma fac si nu ar incepe sa-si dea cu parerea ce e mai bine pentru mine, as gandi mai liber ce vreau sa devin cand ma fac mare. Tot ce stiu, este ca in momentul de fata imi doresc sa termin cu bine liceul si sa iau bacul cu note cat se poate de mari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.