Eu m-am_nascut ca sa iubesc

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Facultate

Niciodata nu a mai existat in lume atata lipsa de iubire. Asemenea iubirii si ura se invata si cu preponderenta in prezent. Dar ceea ce este si mai paradoxal si mai grav este ca indeosebi bisericile sunt cele care nu i-au invatat pe membrii lor sa iubeasca. Binecunoscutul ziar francez "Le blonde" pune urmatoarea intrebare: "Cum poate cineva sa nu se gandeasca la faptul ca hutu si tutsi care se raz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eu m-am_nascut ca sa iubesc

Niciodata nu a mai existat in lume atata lipsa de iubire. Asemenea iubirii si ura se invata si cu preponderenta in prezent. Dar ceea ce este si mai paradoxal si mai grav este ca indeosebi bisericile sunt cele care nu i-au invatat pe membrii lor sa iubeasca. Binecunoscutul ziar francez "Le blonde" pune urmatoarea intrebare: "Cum poate cineva sa nu se gandeasca la faptul ca hutu si tutsi care se razboiesc in Burundi si Rwanda au fost instruiti de aceiasi misionari crestini si au frecventat aceleasi biserici?

" De fapt, este o natiune 70% catolica.
La inceputul acestui secol a inceput a patrunde in Europa comunismul si ateismul. Cu cat bun simt si durere un teolog ceh spunea in 1960:"Doar noi, crestini suntem raspunzatori de comunism... Amintiti-va ca acestia (comunistii) erau candva crestini. Daca nu cred intr-un Dumnezeu drept, a cui este vina?"Sa ne gandim la ce au facut bisericile in timpul primului razboi mondial. Generalul de brigada englez Frank Wazier facea urmatoarea observatie la acest razboi: "Bisericile crestine sunt cei mai priceputi staruitori ai setei de sange si am profitat de ele cat am vrut."

Mai tarziu, dupa cel de-al doilea razboi mondial imediat Times scria: "In trecut ierarhia catolica din fiecare tara a sustinut aproape intotdeauna razboaiele natiunii ei, binecuvantand trupele si rugandu-se pentru obtinerea victoriei, in timp ce, de cealalta parte, un alt grup de episcopi se ruga in public pentru rezultatul opus."
Totusi, Isus Hristos a dat dovada de iubire in toate activitatile Lui, iar apostolul Pavel a scris: "Voi singuri sunteti invatati de Dumnezeu sa va iubiti unii pe altii" (1Tesaloniceni4:9).

Crestinii adevarati sunt frati si surori in Isus Hristos si ei nu si-ar face niciodata, efectiv niciodata, rau unul altuia in mod intentionat. Pe buna dreptate un ziar indian afirma: "Religia a fost stindardul sub care s-au comis cele mai hidoase crime."
Exista, deci, un motiv bine intemeiat pentru care generatia noastra se caracterizeaza printr-un dispret crud fata de altii. Dumnezeu ne da raspunsul. Biblia, Cuvantul Sau, numeste timpul in care traim "zilele din urma". Profetia biblica spune ca aceasta este o perioada in care oamenii nu au o afectiune naturala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.