Eu - Robotul rezumat pe capitole

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.36

nivel: Liceu

III. Povestea continua : dupa o jumatate de an mai tarziu, in locul razelor fierbinti erau inconjurati de intunericul spatiului cosmic. Cei doi se confrunta din nou cu o problema ce nu ar fi trebuita sa apara. Cutie un robot ambitios si de-a dreptul enervant pune paie pe foc, el sustinand teoria lui logica, defapt mai logica ca si cea a oamenilor : nu oamenii l-au creat, Stapanul l-a creat.
[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eu - Robotul rezumat pe capitole

III. Povestea continua : dupa o jumatate de an mai tarziu, in locul razelor fierbinti erau inconjurati de intunericul spatiului cosmic. Cei doi se confrunta din nou cu o problema ce nu ar fi trebuita sa apara. Cutie un robot ambitios si de-a dreptul enervant pune paie pe foc, el sustinand teoria lui logica, defapt mai logica ca si cea a oamenilor : nu oamenii l-au creat, Stapanul l-a creat.

De asemenea Greg si Mike incearca sa-l dumireasca cum sta treaba demonstrandu-i lui Cutie faptul ca ei au creat roboti( au creat un robot in fata robotului ambitios). Tot nu l-au convins de acest fapt si drept urmare vor fi supusi lui Cutie si a tuturor robotilor, ceea ce e contrastul legii a doua a roboticii.

IV. Problemele celor doi nu inceteaza sa apara . Nu de mult au aparut robotii care aveau in comanda lor alti cativa roboti. In acest caz a aparut Dave care dintr-un motiv nestiut de Greg si Mike robotul fiind trimis sa sape si sa aduca materiale , el impreuna cu robotii care ii avea in subordine se intorceau cu mainile goale. Pentru a depista problema lui Dave sefii au instalat o camera de filmat pentru a-i urmari. Cand au vazut ceea ce se intampla ramaneau inmarmuriti : Dave si cu robotii faceau marsuri in coloane. In urma Greg si Mike incearca sa-l remedieze pe Robotul problema.

V. O noua poveste incepe, care defapt are o mica legatura cu a doua, a treia si a patra parte , Alfred Lanning, seful robotilor care a pus la punct cele trei legi , Susan Calvin robopshiatristul, verifica fiecare robot pentru a avea o functionalitate perfecta fara dubii si fara posibile probleme care vor putea aparea la un moment dat, Milton Ashe un contribuitor si Peter Bogert un matematician stralucit. Ei se intalnesc cu o problema nu numai ca e majora dar si de-a dreptul enervanta pentru sefi.

Un robot care citeste mintile le da batai de cap, incercand sa obtina anumite informatii care defapt mai tarziu sunt eronate, de aceea capitolul poarta denumirea Mincinosul .

VI. In urmatoarea parte se povesteste despre pierderea unui robot, ceea ce ii obliga pe Calvin,Lanning si Bogert sa studieze cu atentie cele petrecute si sa incerce sa il descopere pe cel care s-a pierdut. Un mic ajutor dar de asemenea de foarte mare necesitate , George Black avuse-se o zi de lucru impreuna cu robotul Nestor -10 , iar la un moment dat tanarul s-a enervat si l-a alungat pe robot spunandu-i sa mearga sa nu-l mai vada, sa piara din fata lui.

Astfel ca in memoria robotului s-a instalat imediat ce a receptat informatia, un fel de angajament pentru a respecta cea de-a doua regula. La urma dupa cateva experimente robotul s-a depistat , sansa sa se depisteze era foarte mica, insa s-a ajuns la succes.
VII. O provocare din partea “Consolidated” v-a produce un mare vacarm in randul coordonatorilor de la “ Robotii Americani”. Provocarea consta in a crea o nava care sa poata sa treaca usor peste furtunile cosmice, meteoriti, si tot felul de fenomene intalnite in spatiul cosmic.

Provocarea este acceptata, iar in urma proiectului facut de Creierul ( masina de inteligenta inzestrata cu o inteligenta uimitoare), nava este gata si pregatita de decolare. Gregory Powell si Mike Donovan se intalnesc din nou in acest capitol fiind in misiunea de a inaugura nava spatiala. Dupa o calatorie cu peripetii groaznice “Robotii Americani” castiga suma pusa la dispozitie de “Consolidated”, si masinarii speciale.

VIII. Doua personaje noi apar in acest capitol : Francis Quinn si Stephen Byerley ei fiind doi politicieni care se bat cap in cap. O neadevarata sustinere a lui Quinn este faptul ca Stephen este robot, fapt pentru care nu este vazut sa manance sau sa doarma niciodata. Byerley si-a demonstrat superioritatea si faptul ca merita sa primeasca functia de primar, lovind un om ( care a cerut sa fie lovit) pentru a vedea lumea ca nu e robot( daca era robot nu indraznea sa loveasca un om, contrazicand legea I). Fusese de asemenea vazut ca mancase un mar, insa Francis Quinn nu s-a lasat pana nu a cazut el in plasa si a ramas cu buza umflata ne avand argumente destul de bune pentru a consolida spusele lui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.