Eticheta si maniere la mesele de afaceri

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In cadrul firmei eticheta de afaceri depinde de stilul relatiilor si managementului caracteristic ei, de activitatea firmei, conducere si traditii etc. Ea determina cum corect de procedat in relatiile cu partenerii de afaceri, la inmanarea cartii de vizita, la mesele de afaceri, in convorbirile directe si prin telefon, in alte situatii. Regulile etichetei in afaceri sunt generale in comunicarea in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eticheta si maniere la mesele de afaceri

In cadrul firmei eticheta de afaceri depinde de stilul relatiilor si managementului caracteristic ei, de activitatea firmei, conducere si traditii etc. Ea determina cum corect de procedat in relatiile cu partenerii de afaceri, la inmanarea cartii de vizita, la mesele de afaceri, in convorbirile directe si prin telefon, in alte situatii. Regulile etichetei in afaceri sunt generale in comunicarea internationala de afaceri, cu toate ca exista unele particularitati nationale si organizationale.

Afacerile au loc nu numai la masa de tratative si prin corespondenta, dar si in timpul meselor de afaceri. In cadrul lor partenerii de afaceri obtin posibilitatea de a mentine si dezvolta relatiile nu numai cu partenerii sai ci si cu reprezentantii grupurilor oficiale, sociale, culturii si mas-mediei. Mesele de afaceri se organizeaza pentru celebrarea vre-unui eveniment (zi remarcabila, sarbatoare nationala, prezentare), in scopul manifestarii stimei si respectului unei anumite persoane sau delegatii, in legatura cu finisarea tratativelor si semnarea contractului etc.

Mesele de afaceri se organizeaza in conformitate cu regulile etichetei de afaceri, acceptand anumite devieri doar in masura in care sunt justificate de specificul firmei.Principiul cel mai important al bunelor maniere in afaceri este acela al atentei analizari a intereselor si sentimentelor celorlalti. Cu alte cuvinte, trebuie sa demonstrezi prin tot ceea ce faci si spui ca ai la fel de multa grija de persoana de langa tine ca de tine insuti. Aceasta nu inseamna sa nu fii dur sau practic atunci cand este cazul. Nimanui nu ii plac si nimeni nu ii respecta pe lingusitorii care isi flateaza mereu colegii si partenerii de afaceri. Este mai corect sa demonstrezi, prin felul in care te comporti, ca ai un sistem corect de valori personale, bazat pe respectul fata de ceilalti si care se reflecta in tot ceea ce faci.

1. Preparative si organizare pentru o masa de afaceri.
Indiferent de compania la care lucrezi, eticheta isi spune cuvantul in orice situatie. Si acest lucru este evident mai ales in situatiile care nu au legatura directa cu mediul propriu zis de afaceri. Un astfel de moment poate fi cina de afaceri. Chiar daca atmosfera ar trebui sa fie ceva mai degajata, o cina de afaceri reusita presupune respectarea unor reguli nescrise, dar foarte importante.

Se spune ca piatra de incercare a educatiei unui om este comportamentul sau la masa. Traim intr-un ritm teripidant si de aceea tindem spre simplitate si comoditate, renuntand la tot ce ne-ar incarca in mod inutil existenta. Un pranz de trei ore la restaurant este un lux, dar nu intodeauna o realitate. Cocteilurile la care poti cunoaste lume si dineurile de gala sant putine si rare, dar numarul ocaziilor in care cineva poate face impresie si isi poate etala prezenta este considerabil. Scopul nu este sa vedem cat de mult sau cat de des putem manca pe banii firmei. Scopul este sa cultivam relatii.

Dand un telefon de invitatie, planificand o masa si mancand impreuna se cimenteaza o relatie intre oameni. Mai simplu spus, facem afaceri cu oameni pe care-i cunoastem. Insa pentru a contribui la prezenta noastra profesionala, o masa de afaceri trebuie realizata cu stil, cu rafinament si eleganta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.