Eticheta in Dojo

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.80

nivel: Liceu

Echipamentul de antrenament (DO-GI) va fi de culoare alba, singurele embleme permise fiind: logo-ul Kanji in partea stanga a pieptului, emblema Kanku in partea stanga a reverului la partea inferioara si, eventual, emblema clubului pe maneca stanga. Este o obligatie a studentului de a-si pastra DOGI-ul intr-o perfecta stare de curatenie si integritate. Aceleasi conditii trebuie sa fie indeplinite s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eticheta in Dojo

Echipamentul de antrenament (DO-GI) va fi de culoare alba, singurele embleme permise fiind: logo-ul Kanji in partea stanga a pieptului, emblema Kanku in partea stanga a reverului la partea inferioara si, eventual, emblema clubului pe maneca stanga. Este o obligatie a studentului de a-si pastra DOGI-ul intr-o perfecta stare de curatenie si integritate. Aceleasi conditii trebuie sa fie indeplinite si de celelalte piese de echipament: protectii de tibie, cochilie, etc. Orice abateri vor fi prompt sanctionate de catre instructor.

4. Nu este permisa dezechiparea in DOJO.
Daca, la indicatia instructorului, studentul se dezechipeaza de bluzon, centura va ramane fixata in jurul taliei pantalonului.
Daca in timpul antrenamentului, tinuta devine dezordonata, aceasta va fi refacuta, cu permisiunea instructorului, dar numai cu spatele la "Shinzen". Va fi aratat un respect deosebit gradelor superioare si studentilor mai vechi cu orice ocazie, salutand "Osu" la intrarea acestora in DOJO sau in orice alte ocazii similare.

6. Regula mentionata la pct. 5 va fi mentinuta si in afara DOJO-ului in semn de respect. Daca gradul celui intalnit nu este cunoscut, regulile de politete sunt valabile ca si cum ar fi un grad superior.
7. Atunci cand, cu diferite ocazii, salutul se face prin strangerea mainii, se folosesc ambele maini in semn de respect si consideratie si se pronunta "Osu". Regula se aplica si in afara DOJO-ului si in special la salutarea gradelor superioare, dar numai daca acestia initiaza salutul prin strangerea mainii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.