Etica si transparenta in administratia publica

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.79

nivel: Facultate

Persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rud[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Etica si transparenta in administratia publica

Persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I. Aceste obligatii nu privesc emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative.

ATENTIE
Incalcarea obligatiilor de mai sus constituie abatere administrativa, daca nu constituie o fapta mai grava (de exemplu infractiune), potrivit legii, iar actele administrative emise sau actele juridice incheiate prin incalcarea acestor obligatiil sunt lovite de nulitate absoluta.
Verificarea sesizarilor privind incalcarea acestor obligatii se face de catre Agentia Nationala de Integritate. Rezultatul verificarilor se prezinta primului-ministru, care dispune, prin decizie, asupra masurilor ce se impun.

In cazul conflictului de interese, Agentia Nationala de Integritate poate fi sesizata de orice persoanaPrimarii si viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice incheiate ori dispozitiile emise cu incalcarea obligatiilor prezentate sunt lovite de nulitate absoluta. sau se poate sesiza din oficiu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.