Etica in afaceri Coca Cola

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.31

nivel: Facultate

Aplicarea eticii in afaceri pe piata Romaniei

O ancheta a asociatiei slovace a consumatorilor a aratat ca multinationalele care comercializeaza bauturi si mancare ambaleaza produse de diferite calitati sub acelasi nume in functie de tara europeana careia ii sunt destinate. Cu alte cuvinte, marfa de calitate superioara este trimisa in tarile estice ale Europei, printre care si Roman[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Etica in afaceri Coca Cola

Aplicarea eticii in afaceri pe piata Romaniei

O ancheta a asociatiei slovace a consumatorilor a aratat ca multinationalele care comercializeaza bauturi si mancare ambaleaza produse de diferite calitati sub acelasi nume in functie de tara europeana careia ii sunt destinate. Cu alte cuvinte, marfa de calitate superioara este trimisa in tarile estice ale Europei, printre care si Romania.

Reprezentantii Asociatiei au cumparat Coca-Cola, ciocolata Milka, piper negru si rosu Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung si cafea Tchibo Espresso din supermarketuri aflate in opt state membre UE: Germania, Austria, Republica Ceha, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria.

Produsele de o mai proasta calitate erau destinate AİnoilorA>> state membre UE. Produsele de calitate inferioara nu erau niciodata prezente in supermarketurile nemtesti sau austriece", a declarat presedintele Asociatiei, Milos Lauko, jurnalistilor la prezentarea rezultatelor anchetei.

Ancheta a fost realizata cu spijinul Reprezentantiei Comisiei Europene in Slovacia, iar toate produsele au fost testate in laboratoare acreditate de catre Institutul National Veterinar si Alimentar Slovac.

Singurul produs care avea aceeasi calitate indiferent de tara de unde fusese cumparat a fost ciocolata Milka.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.