Etica afacerilor

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Facultate

Pe masura asimilarii ideii unei coagulari tot mai spectaculoase a evenimentelor sub presiunea timpului, a trecerii omenirii prin faze si crize istorice, de la un modus operandi la altul, ajungand astazi intr-o epoca informationala (cand debutul a fost facut de inventarea rotii), este evident impasul moral in care ne-am putea afla daca nu am accepta posibilitatea unui progres paralel celui economic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Etica afacerilor

Pe masura asimilarii ideii unei coagulari tot mai spectaculoase a evenimentelor sub presiunea timpului, a trecerii omenirii prin faze si crize istorice, de la un modus operandi la altul, ajungand astazi intr-o epoca informationala (cand debutul a fost facut de inventarea rotii), este evident impasul moral in care ne-am putea afla daca nu am accepta posibilitatea unui progres paralel celui economic, in virtute, adica in morala.

Oricare ar fi domeniul in care se produce, cresterea vietii sociale implica in mod necesar o evolutie in receptarea fenomenului respectiv, o constientizare a structurii si a principiilor de functionare a domeniului de realitate experimentat. Pana acum, constientizarea virtuoasa a fost singura capabila sa aduca progresul. Pe langa coordonata fizica, evidenta ca forma materiala, progresul presupune si o crestere in moralitate. In afara acestei cresteri interioare, intr-o buna zi, totul se poate transforma intr-un cosmar autentic.

Ar fi deajuns sa amintim momentul Germaniei hitleriste. In perioada interbelica, atunci cand intreaga Europa si lumea se confruntau cu o grava criza economica si sociala, Germania lui Hitler a fost singurul stat capabil sa ofere garantii materiale natiunii germane - ceea ce reprezenta un progres material evident comparativ cu situatia lumii la vremea aceea -, dar la ce pret!

In anii care au urmat, sub privirile halucinate ale intregii lumi, Germania a deschis portile iadului catre intreaga lume! Raul a devenit, pentru mai multi ani, parte integranta a structurilor realului. Raul a devenit realitatea lumii de atunci! Regresul moral a fost evident...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.