Etapele unui proiect

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.51

nivel: Facultate

Def. Estimarea intocmita pentru un proiect reprezinta documentul in care se prezinta o suma finala, exprimata in unitati monetare (lei, dolari, euro) si care exprima valoarea materialelor, manoperei, regiei, aparatajelor etc.Orice estimare trebuie sa aiba un buget si metode de control al costurilor.Exista patru documente pregatitoare care trebuiesc intocmite in vederea realizarii estimarilor si pl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Etapele unui proiect

Def. Estimarea intocmita pentru un proiect reprezinta documentul in care se prezinta o suma finala, exprimata in unitati monetare (lei, dolari, euro) si care exprima valoarea materialelor, manoperei, regiei, aparatajelor etc.Orice estimare trebuie sa aiba un buget si metode de control al costurilor.Exista patru documente pregatitoare care trebuiesc intocmite in vederea realizarii estimarilor si planificarii proiectului.structura de alocare a activitatilor = WBS (Work Breakdown Structure) Pe scurt inseamna descompunerea proiectului pe pachete de lucru (WP = Work package).

documentele de definire a activitatii = SOW (Statement of Work)
Un SOW se face pentru fiecare pachet de lucru si specifica activitatea ce trebuie executata de un individ sau de o echipa.descompunerea pe componente a produsului este necesara cand cumparam diferite elemente de la diferiti furnizori si le asamblam noi.structura de defalcare a costurilor se face pe baza WBS si pe baza descompunerii pe componente a produsului ia un document formal care cuprinde estimarile intregului proiect.Pachetul de lucru (WP) se descompune in mai multe niveluri, intocmindu-se documentele de definire a activitatii sau (SOW). Aceste documente sunt repartizate lucratorilor individuali pentru a indeplini lucrarile respective. Mai jos prezentam un astfel de document (vezi figura 2.3.).

Discutie: La ce folosesc documentele de definire a pachetelor de lucru si de definire a activitatilor?WP si SOW detaliaza activitatea ce trebuie facuta si defineste standardele de lucru. SOW indica si ce intrari sunt necesare pentru executia lucrarilor. Aceste documente sunt simple specificatii a ceea ce trebuie facut, ele ne ajuta sa facem estimari si clasifica raporturile intre client, manager si executanti.
2.1.5. Structura de descompunere pe componente a produsului
Structura de descompunere pe componente a produsului este un instrument de lucru utilizat in proiectele de realizare a unor utilaje, echipamente, softuri complexe, formate din componente care trebuie estimate separat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.