Etapele unei actiuni de schimbare

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.17

nivel: Facultate

Obisnuinta este un comportament aproape inconstient dobandit prin practicarea mecanica a unor deprinderi vechi. Pana la un anumit nivel, obisnuinta este eficienta, dar angajatul devine sclavul acesteia. Zona de confort este o lume a fiecarui membru al organizatiei in perimetrul careia acesta se simte comod, in care nu trebuie sa-si bata capul sau sa-si creeze probleme. In fine, celalalt obstacol, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Etapele unei actiuni de schimbare

Obisnuinta este un comportament aproape inconstient dobandit prin practicarea mecanica a unor deprinderi vechi. Pana la un anumit nivel, obisnuinta este eficienta, dar angajatul devine sclavul acesteia. Zona de confort este o lume a fiecarui membru al organizatiei in perimetrul careia acesta se simte comod, in care nu trebuie sa-si bata capul sau sa-si creeze probleme. In fine, celalalt obstacol, teama de necunoscut, este poate mai periculos decat celelalte fiindca incertitudinea induce si stresul la locul de munca.

Din observatiile noastre rezulta ca managerii multor organizatii de la noi asteapta ca lucrurile sa redevina normale, sa fie depasita starea de incertitudine in care isi desfasoara activitatile. Acesti conducatori se auto-amagesc pentru ca schimbarile din jurul sistemelor pe care le conduc sunt fenomene normale si nu trecatoare.

Cel mai celebru model de schimbare regasit in literatura de specialitate pleaca de la ideea ca schimbarea nu este un simplu eveniment, ci e rezultatul unui proces complex in care se stabileste un echilibru dinamic intre fortele care se opun schimbarii si cele care conduc la schimbare. Kurt Lewin, autorul teoriei analizei campurilor de forta (force-field analysis), arata ca pentru schimbare este necesara ruperea acestui echilibru printr-o serie de actiuni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.