Etapele de localizare a magazinelor

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.39

nivel: Liceu

Gravitatia comerciala mai priveste mobilitatea si intensitatea fenomenelor de migrare a cererii de consum. Migrarea cererii se suprapune cu mobilitatea consumatorilor, dar poate fi atat efect, cat si cauza a acestei mobilitati. In primul caz, cumparaturile sunt o consecinta a deplasarii consumatorilor care pot fi turisti, navetisti sau persoane aflate in interes de serviciu. in cel de-al doilea ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Etapele de localizare a magazinelor

Gravitatia comerciala mai priveste mobilitatea si intensitatea fenomenelor de migrare a cererii de consum. Migrarea cererii se suprapune cu mobilitatea consumatorilor, dar poate fi atat efect, cat si cauza a acestei mobilitati. In primul caz, cumparaturile sunt o consecinta a deplasarii consumatorilor care pot fi turisti, navetisti sau persoane aflate in interes de serviciu. in cel de-al doilea caz, cumpararea ca atare este insasi scopul deplasarii consumatorilor.
Deplasarea acestora poate fi voluntara, atunci cand consumatorul este efectiv atras de un anumit centru comercial, dar poate fi si fortata", atunci cand consumatorul nu are posibilitatea de a-si procura produsele si serviciile necesare pe strada, in cartierul sau in localitatea de domiciliu. Distinctia facuta intre cele doua situatii este importanta in masura in care deschide noi oportunitati de extindere a retelelor de distributie in localitati mici sau in cartiere periferice.

Gradul de solicitare a retelelor de distributie poate fi o alta caracteristica spatiala a unei piete. Aceasta priveste aglomerarea actelor de cumparare pe zone, cartiere, strazi, magazine si puncte de vanzare, in cadrul unei aceleiasi localitati. Marimea sa este dependenta de conuratia fluxurilor de cumparatori, de frecventa cumpararilor si de indicele de prezenta a produselor.

Pentru exemplificare, Inteligenta Marketing, Editura Junimea, 1997, de aceiasi autori.Indicatorii de acest tip pot fi utili pentru optimizarea dispunerii produselor in raft, a rafturilor in gondole, a raioanelor in magazin, a magazinelor in localitate etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.