Estimarea necesarului de resurse

1x punct

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Principalele obiective ce vor fi incluse in planul de investitii decurg din strategia privind innoirea si modernizarea productiei si din unele masuri tehnice si organizatorice pentru cresterea productivitatii muncii.Societatea comerciala nu si propune in acest an investitii social culturale.

Se aloca anual fonduri pentru modernizari sau alte achizitii de mijloace fixe in cuantum de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Estimarea necesarului de resurse

Principalele obiective ce vor fi incluse in planul de investitii decurg din strategia privind innoirea si modernizarea productiei si din unele masuri tehnice si organizatorice pentru cresterea productivitatii muncii.Societatea comerciala nu si propune in acest an investitii social culturale.

Se aloca anual fonduri pentru modernizari sau alte achizitii de mijloace fixe in cuantum de circa 10 % din valoarea mijloacelor existente la sfarsitul anului.Pentru a dispune de utilajele necesare la inceputul anului societatea trebuie sa obtina un credit comercial de o luna de zile din partea furnizorului si sa-si asigure finantarea preponderent din surse imprumutate.

2. NECESARUL DE RESURSE UMANE
1.1. Calculul necesarului de personal si a fondului de salarii
Necesarul de muncitori direct productivi
Pentru a stabili necesarul de muncitori pentru realizarea productiei aferente strategiei se utilizeaza metoda sintetica sau metoda analitica.Metoda analitica tine seama de timpul de lucru disponibil, productia planificata si normele de timp pe produse.

Necesarul de muncitori indirect productivi
In cazul muncitorilor care desfasoara activitati in sectii legate de activitatea de baza necesarul se calculeaza tinand seama de muncitorii direct productivi si de relatia de dependenta dintre cele doua categorii de personal, stabilita statistic:
Nind1-necesar de muncitori indirect productivi in sectia i in anul de plan;
Nind0-numarul de muncitori indirect productivi in sectia i, in anul de baza;
Nd-modificarea numarului de muncitori direct productivi fata de anul de baza;
kd - coeficient de dependenta dintre muncitorii direct si indirect productivi din sectii.

Necesarul de personal in atelierul mecano energetic (atelierul de reparatii) se calculeaza pe baza planului de reparatii, tinand seama de numarul orelor masina pentru efectuarea reparatiilor.Se poate calcula pe baza unei relatii de dependenta determinata statistic in functie de numarul orelor masina din sectii.

Se are in vedere faptul ca ponderea principala in activitatea atelierului o detin activitatile de reparare a utilajelor din sectii si, totodata, faptul ca planificarea unei reparatii la un utilaj (ciclul de reparatii) tine seama de numarul orelor de functionare. Daca utilajele din sectii sunt asemanatoare sub aspectul complexitatii si gradului de uzura se poate avea in vedere si o modificare proportionala a numarului de muncitori din anul anterior cu numarul utilajelor si, eventual, cu gradul mediu de uzura.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.